Οι Χιτ με δεδομένο ότι ο Τζέιμς Τζόουνς σκέφτεται να αποσυρθεί και ότι ο Μάικ Μίλερ είναι δύσκολο να βγάλει μια σεζόν 82 αγώνων θέλουν επειγόντως έναν έμπειρο σουτέρ και καλύτερη λύση από τον Ρέι Άλεν δεν υπάρχει. Ο Άλεν έχει ευστοχήσει στα περισσότερα τρίποντα από κάθε άλλον παίκτη στην ιστορία του ΝΒΑ και στα 36 του παραμένει ένας πολύ αξιόπιστος γκαρντ παρότι φέτος ταλαιπωρήθηκε από αρκετούς τραυματισμούς.

Ο έμπειρος γκαρντ πάντως υποβλήθηκε σε επέμβαση για να “καθαρίσει” τον αστράγαλο του και πλέον ψάχνει το τελευταίο συμβόλαιο της καριέρας του. Πάντως αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να αποτελεί προτεραιότητα του να παραμείνει στους Σέλτικς αφού δεν τον προορίζουν για τη θέση του βασικού γκαρντ και επιπλέον τον ενόχλησε το γεγονός ότι ο Ντάνι Έιτζ τον είχε έτοιμο για ανταλλαγή με τους Γκρίζλις για τον Μέγιο.

Οι Χιτ από την πλευρά τους θέλουν να εκμεταλλευτούν ότι ο Ρέι Άλεν θέλει ακόμα ένα πρωτάθλημα. Στο Μαϊάμι θα έχει το ρόλο του έκτου παίκτη, όμως θα παίζει αρκετά. Οι Χιτ όμως δεν μπορούν να του προσφέρουν πάνω από 3 εκατομμύρια ακόμη κι αν αποδεσμεύσουν τον Μάικ Μίλερ.

Αν τελικά αποφασίσει και βάλει τη “δίψα” του για ένα  δεύτερο πρωτάθλημα πάνω από το οικονομικό τότε η Φλόριντα θα είναι το ιδανικό μέρος γι ΄αυτόν και την οικογένειά του, ώστε να κλείσει τη σπουδαία καριέρα του.