Πρόκειται για ένα παιχνίδι που έχει περάσει στην σφαίρα του μύθου. Και όχι άδικα. Εκείνο το βράδυ στις 2/3/1962 στο ματς της Φιλαδέλφειας (τότε τους έλεγαν ακόμα Ουόριορς και όχι Σίξερς) με τη Νέα Υόρκη ο μυθικός Ουίλτ Τσάμπερλεϊν είχε κάνει απίστευτα πράγματα! Εξωπραγματικά! Εβαλε 100 πόντους στο καλάθι των Νικς και έγραψε μια από τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία του ΝΒΑ!

Ο μυθικός παίκτης που γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου του 1939 και έφυγε από την ζωή μόλις στα 63 του χρόνια (12/10/1999) είχε βάλει 23 πόντους στην πρώτη περίοδο, 18 στην 2η, 28 στην τρίτη και 31 στην τέταρτη έχοντας συνολικά 36/63 σουτ (μην ψάχνετε για τρίποντα, διότι τότε δεν υπήρχαν).

Οσο για το ποιος κέρδισε σε εκείνο το παιχνίδι; Ναι καλά καταλάβατε… Οι Φιλαδέλφεια Ουόριορς πήραν τη νίκη με 167-149!

 Εκείνο το ματς έμεινε στην ιστορία και 57 χρόνια μετά πέρασε στην ιστορία και το φύλλο αγώνα εκείνου του παιχνιδιού. Και πέρασε στην ιστορία, διότι αυτό το ταπεινό κομμάτι χαρτί πωλήθηκε σε δημοπρασία 214.00 δολάρια!

Ναι καλά διαβάσατε! Συλλέκτης έδωσε 214.000 για αυτό το χαρτί! Ένα χαρτί όμως, που αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι εκείνου του μοναδικού αγώνα, καθώς τότε δεν υπήρχε τηλεοπτική κάλυψη και έτσι μόνο αυτό το χαρτί επισημοποιεί εκείνο το απίστευτο κρεσέντο του Τσάμπερλεϊν.

Την είδηση αποκάλυψαν το  «TMZ» και το «Yahoo! Sports». Ανέφεραν ότι έγινε δημοπρασία για το ιστορικό φύλλο αγώνα και το μαγικό χαρτί κέρδισε ένας συλλέκτης, δίνοντας 214.000 δολάρια.

Ο συλλέκτης πάντως, θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του και έτσι κανένα στοιχείο του δεν βγήκε στο φως.

 

Ο ΤΣΑΜΠΕΡΛΕΪΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΑΤΣ