Είναι γνωστή η απέχθεια του Γκρεγκ Πόποβιτς για τον Ντόναλντ Τραμπ. Έχει φτάσει στο σημείο να χαρακτηρίσει την πατρίδα του, τις ΗΠΑ, “ντροπή του κόσμου”, επειδή ακριβώς εξέλεξε αυτόν τον πρόεδρο.

Όμως μια πρόσφατη δήλωση του Τραμπ, ένα καταφανές ψέμα του, εξόργισε τον προπονητή των Σαν Αντόνιο Σπερς. Με αφορμή το θάνατο τεσσάρων Αμερικανών στρατιωτών σε ενέδρα στο Νίγηρα της Αφρικής, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε: “Ο πρόεδρος Ομπάμα και άλλοι πρόεδροι δεν τηλεφωνούσαν στις οικογένειες των νεκρών στρατιωτών”. Και ο Πόποβιτς βγήκε από τα ρούχα του. Ίσως επειδή, εκτός από την απέχθεια που νιώθει για τον Τραμπ, έχει υπηρετήσει στην πολεμική αεροπορία των ΗΠΑ κι ένιωσε να τον χτυπούν σε ένα πολύ ευαίσθητο σημείο.

Τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο Ντέιβιντ Ζίριν της ιστοσελίδας thenation.com. “Θέλω να πω κάτι και σε παρακαλώ άφησέ με να μιλήσω. Να ξέρεις μόνο ότι όσα θα πω είναι on the record”, του είπε. Και ακολούθησε η παρακάτω δήλωση-κόλαφος κατά του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ:

“Έχω μείνει τόσο έκπληκτος και απογοητευμένος από όσα αυτός ο πρόεδρος έχει πει και από τον τρόπο που διοικεί τη χώρα και διακρίνεται από έναν ατελείωτο διχασμό. Αλλά τα σημερινά σχόλιά του γι’ αυτούς που έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα σε καιρό πολέμου και τα ψέματά του ότι οι προηγούμενοι πρόεδροι Ομπάμα και Μπους δεν επικοινώνησαν ποτέ με τις οικογένειές τους είναι τόσο εκτός πραγματικότητας, που σχεδόν δεν έχω λόγια.

Αυτός ο άνθρωπος στο Οβάλ Γραφείο είναι ένας άψυχος δειλός, που νομίζει ότι μπορεί να γίνει μεγάλος με το να μικραίνει τους άλλους. Αυτό φυσικά αποτελεί κοινή πρακτική του, αλλά κάνοντάς το με αυτό τον τρόπο – και λέγοντας ψέματα για τον τρόπο με τον οποίον προηγούμενοι πρόεδροι έχουν αντιδράσει στους θανάτους στρατιωτών – πιάνει πάτο. Έχουμε έναν παθολογικό ψεύτη στον Λευκό Οίκο, ακατάλληλο διανοητική, συναισθηματικά και ψυχολογικά να έχει αυτά τα καθήκοντα και όλος ο κόσμος το ξέρει, ειδικά αυτοί που βρίσκονται γύρω του κάθε μέρα. Οι άνθρωποι που δουλεύουν με αυτό τον πρόεδρο θα έπρεπε να ντρέπονται, επειδή γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα πόσο ακατάλληλος είναι, αλλά παρ’ όλα αυτά επιλέγουν να μην κάνουν τίποτα γι΄αυτό. Αυτοί πρέπει να ντρέπονται περισσότερο”.

Αυτά είπε ο Γκρεγκ Πόποβιτς και έκλεισε το τηλέφωνο…