Με συγκινητικά λόγια εκφράστηκε ο Πατ Ράιλι για το γεγονός της αποχώρησης του Ντουέιν Ουέιντ από τους Μαϊάμι Χιτ, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στους Σικάγο Μπουλς.

Ο πάλαι ποτέ προπονητής των Χιτ, μέσω επιστολής, «έπλεξε» το εγκώμιο του 34χρονου παίκτη, αναπολώντας τις μαγικές στιγμές που έζησε μαζί του και τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για θυμούς και κατηγορίες, αλλά μόνο για «ευχαριστώ».

Αναλυτικά:

“Είναι λυπηρό! Πολύ λυπηρό! Δε θα ξεχάσω ποτέ το έκτο παιχνίδι των τελικών στο Ντάλας το 2006. Ο Ουέιντ πήρε το ριμπάουντ και πέταξε την μπάλα στα ουράνια κι όλα ήταν μαγικά εκείνη τη στιγμή. Το πρώτο μας πρωτάθλημα. Όμως, τώρα δε θα είναι όλα τέλεια. Θα υπάρχει θυμός, κριτική και κατηγορίες αντί για «ευχαριστώ». Δέκα χρόνια πριν. Δέκα χρόνια μεγαλύτεροι. Δέκα χρόνια σοφότεροι. Δέκα χρόνια που άλλαξαμε. Όλοι μας. Ο Ντουέιν είχε να πάρει μια απόφαση και την πήρε. Επέστρεψε σπίτι. Κακό καλοκαίρι για όλους. Όμως, θα υπάρχουν άλλα δέκα χρόνια και θα υπάρχει κάποιος άλλος ή κάτι άλλο το 2026. Προχώρησε μπροστά χωρίς δάκρυα. Αγαπώ ειλικρινά τον Ουέιντ, αλλά οι οικογένειες μεγαλώνουν, αλλάζουν και συνεχίζουν τη ζωή τους. Πάντα θα είναι μέρος μας. Πάντα! Νιώθω τον πόνο του και την περηφάνια του σχετικά με το τι τον ώθησε σε αυτή την απόφαση. Έχω βρεθεί εκεί. Θα είμαι προπονητής σου…Για πάντα!-Πατ Ράιλι”.