Οι Ράπτορς έκαναν αυτό που έπρεπε σε αυτό το παιχνίδι χρησιμοποιώντας το βάθος και την πληρότητα τους για να φτάσουν σχετικά άνετα στην εκτός έδρας νίκη με 109-123. Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν το τζάμπολ, ο Κλέι Τόμπσον δεν θα αγωνιζόταν στην αναμέτρηση με την απουσία του να προστίθεται σε αυτές των Ντουράντ και Λούνι.

Έτσι, οι Καναδοί έφτασαν στο 2-1 με όλους τους βασικούς τους να σκοράρουν από 17 πόντους και πάνω. Από την άλλη, οι Ουόριορς είδαν τον Στέφεν Κάρι να κάνει μία «μαγική» εμφάνιση προσπαθώντας σχεδόν μόνος του να οδηγήσει την ομάδα του στην νίκη. Ο σταρ των «Πολεμιστών» πέτυχε 47 πόντους και έκανε ρεκόρ καριέρας σε επίπεδο playoff.

Η ομάδα του Νικ Νερς είχε εξαιρετικά ποσοστά καθώς εκτέλεσε με 52% στα εντός παιδιάς, 44 % στα τρίποντα και 95% στις βολές.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Ράπτορς να αναλαμβάνουν τα «ηνία» του αγώνα και να προηγούνται νωρίς με διψήφια διαφορά. Μετά από ένα στεπ-μπακ του Σιάκαμ, η ομάδα του Νερς προηγήθηκε με 7-17 και διατήρησε το προβάδισμα γύρω στους 10 πόντους για αρκετά μεγάλο μέρος της 1ης περιόδου. Η διαφορά έφτασε μέχρι το +12(16-28 στο 10’), πριν οι Ουόριορς καταφέρουν με συνεχόμενους πόντους του Γκριν να μειώσουν σε 29-36 στην λήξη του 1ου δωδεκαλέπτου.

Οι Ράπτορς έβρισκαν συνεχώς «απαντήσεις» στα προβλήματα που τους έθεταν οι πρωταθλητές καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα. Έτσι, με ένα επιμέρους 9-16 στο πρώτο μισό της 2ης περιόδου, πήραν προβάδισμα 14 πόντων(38-52). Η άμυνα των φιλοξενούμενων δούλευε ιδανικά έχοντας όλη την προσοχή της στον μην βρει ρυθμό ο αντίπαλος και κυρίως οι συμπαίκτες του Στέφεν Κάρι.

Αποτέλεσμα αυτού, οι Ουόριορς να πετύχουν μόλις 13 πόντους σε 9 λεπτά με ένα «μίνι ξέσπασμα»(6 συνεχόμενοι πόντοι) του Κάρι να δίνει «ανάσα» στους πρωταθλητές και να φέρνει το παιχνίδι σε μονοψήφια νούμερα(48-55) στο τελευταίο λεπτό. Εκεί όμως απάντησε ο Λάουρι, ο οποίος με 5 δικούς του πόντους διαμόρφωσε το 52-60, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος εξελίχθηκε σε μία άτυπη «μονομαχία» των Στέφεν Κάρι και Καουάι Λέοναρντ, που πέτυχαν από 14 πόντους έκαστος. Οι πρωταθλητές μη έχοντας το απαραίτητο «star power» σε αυτό τον αγώνα διατηρούνταν…. με νύχια και με δόντια στην διεκδίκηση του. Ένα καλάθι του Ντρέιμοντ Γκριν κατέβασε την διαφορά στο -7(71-78) στο 31’, όμως μεγάλα τρίποντα των Λέοναρντ και Ντάνι Γκριν έδωσαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά και πάλι το προβάδισμα(75-89) και το «μομέντουμ» στους φιλοξενούμενους.

Ο Στέφεν Κάρι προσπαθούσε σχεδόν μόνος του να φέρει τα «πάνω-κάτω» στην αναμέτρηση, όμως δεν βρήκε την απαραίτητη υποστήριξη από τους συμπαίκτες του. Ένα συνολικό σερί 9-0(μετέτρεψε το 80-96 των τελευταίων δευτερολέπτων της 3ης περίοδο σε 89-96 στις αρχές του 4ου δωδεκαλέπτου. Στα τελευταία 8 λεπτά του αγώνα όμως, οι γηπεδούχοι φάνηκαν να ξεμένουν από δυνάμεις, ενώ οι φιλοξενούμενοι βρήκαν νέους πρωταγωνιστές. Με τους Λάουρι και Λέοναρντ να αναλαμβάνουν δράση, το Τορόντο κατάφερε να αυξήσει την απόσταση και να προηγηθεί με 94-111 μπαίνοντας στο τελευταίο 5λεπτο του αγώνα.

Οι πρωταθλητές δεν βρέθηκαν ξανά σε διαφορά κάτω των 10 πόντων και γνώρισαν εν τέλει την ήττα σε έναν αγώνα που προηγήθηκαν μόλις μία φορά και αυτό μάλιστα στα πρώτα 100 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, με το τελικό 109-123 να υποδεικνύει την κακή παρουσία της άμυνας και την έλλειψη σταθερών λύσεων στην επίθεση, πλην Κάρι.

Για τους νικητές, ο Λέοναρντ πέτυχε 30 πόντους έχοντας επίσης 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Λάουρι πρόσθεσε 23 πόντους και 9 ασίστ. Ακόμη, Σιάκαμ και Ντάνι Γκριν ήταν εξαιρετικοί και στις δύο πλευρές του παρκέ έχοντας από 18 πόντους έκαστος, με τον Καμερουνέζο να έχει επιπλέον 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ και τον Γκριν να ευστοχεί στα 6 από τα 10 τρίποντα που επιχείρησε. Τέλος, σημαντική βοήθεια έδωσαν οι Γκασόλ και ΒανΦλιτ που είχαν από 17 και 11 πόντους αντίστοιχα.

Για το Γκόλντεν Στέιτ, βεβαίως ξεχώρισε η απίθανη εμφάνιση του Στέφεν Κάρι, που τελείωσε την αναμέτρηση με 47 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Από εκεί και πέρα, ο Ντρέιμοντ Γκριν είχε 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ ο Ιγκουοντάλα ήταν το τρίτος σκόρερ των πρωταθλητών με μόλις 11 πόντους.

 

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς- Τορόντο Ράπτορς 109-123 (1-2)