Η λέξη «απόσβεση» σαφώς και ενίοτε προσδίδει κάτι εμπορικά «πρόστυχο» στον αθλητισμό. Αλλά είναι μέσα στο παιχνίδι. Η ενδεχόμενη «απόσβεση» του Πολ Τζορτζ στην μάξιμουμ επέκταση συμβολαίου που έλαβε φέτος από την Ιντιάνα θα είναι προφανώς ένας τίτλος. Αλλά, για την ώρα, ο νέος σταρ των Πέισερς ανταποδίδει την εμπιστοσύνη της διοίκησης της ομάδας του με ένα ρεκόρ που παραπέμπει σε ρομαντικές εποχές της Ιντιάνα. Ο Τζορτζ σκόραρε 23π. στη νίκη των Πέισερς επί του Τορόντο, τα ξημερώματα του Σαββάτου (9/11) και εκτός του ότι βοήθησε τους «κίτρινους» να παραμείνουν αήττητοι και να ισοφαρίσουν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους (6-0, όπως το 1970-71, όταν αγωνίζονταν στο ΑΒΑ), έγραψε και προσωπική ιστορία. Ο 23χρονος φόργουορντ έχει πετύχει +20π. σε όλα τα ματς της σεζόν (μ.ο. 25,3) και έγινε ο 3ος παίκτης της Ιντιάνα που κατορθώνει κάτι ανάλογο στα πρώτα 6 παιχνίδια, μετά τον θρύλο των Πέισερς, Ρέτζι Μίλερ (το 1990) και τον Κλαρκ Κέλογκ (το 1985)!

Σπουδαία σεζόν πραγματοποιεί ως τώρα και ο Κέβιν Λαβ. Ο ηγέτης της Μινεσότα επιβεβαίωσε πως είναι ο κορυφαίος πάουερ-φόργουορντ της Λίγκας με τους 32π.-15ριμπ, στη νίκη των Γουλβς επί του Ντάλας και πέτυχε για 3ο ματς στην χρονιά +30π.-+15ριμπ. στον ίδιο αγώνα! Ο Λαβ, που είχε 31π.-17ριμπ. στην πρεμιέρα με το Ορλάντο (με δικό του τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση, για τη νίκη!), 34π.-15ριμπ. στην «άλωση» της Νέας Υόρκης και 32π.-15ριμπ. κόντρα στους Μαβς, έφτασε συνολικά στην καριέρα του τα 21 ματς ξεπερνώντας αυτό το όριο (+30π.-+15ριμπ.) και διανύει ήδη την καλύτερη σεζόν της 6ετούς καριέρας του, με μ.ο. 27,2π., αφού το 2011-12 είχε 26π. ανά παιχνίδι. Ενώ είναι πρώτος ριμπάουντερ του ΝΒΑ, με 14,7 «σκουπίδια», για την 2η καλύτερη επίδοσή του, μετά τα 15,2ριμπ. του 2011!

Κι αν τα ριμπάουντ είναι ειδικότητα του Λαβ, ο Ντουέιν Ουέιντ διαπρέπει σε έναν τομέα που δεν χαρακτηρίζει εμφανώς την καριέρα του. Ο αρχηγός των πρωταθλητών Χιτ είναι ένας φύσει επιθετικός παίκτης, με μ.ο. καριέρας 24,7π., αλλά προσφέρει την ενέργειά του και στην άμυνα. Και όχι με κλεψίματα (μ.ο. 1,8). Ο Ουέιντ έχει 671 τάπες στην 11η σεζόν του στη Λίγκα και χρειάζεται ακόμη 4 για να ισοφαρίσει το ρεκόρ ΝΒΑ που κατέχει ο συχωρεμένος γκαρντ των Σέλτικς, Ντένις Τζόνσον, για παίκτη κοντύτερου από 1,93μ. με τα περισσότερα κοψίματα! «Πάντα περηφανευόμουν για την αφοσίωσή μου σε αυτή την στατιστική κατηγορία», σχολίασε ο Ουέιντ, συμπληρώνοντας ότι «ποτέ δεν μου άρεσε να χαρακτηρίζομαι μόνο από ένα πράγμα στο παιχνίδι μου». Ο σταρ του Μαϊάμι αναμένεται να ξεπεράσει τον Τζόνσον άμεσα (μετρά μ.ο. 1 τάπα στην καριέρα του και είναι πρώτος, με τον αδικοχαμένο Ρέτζι Λιούις να ακολουθεί με 0,93) και να διευρύνει το ρεκόρ, αφού στην 3η θέση βρίσκεται ο παλαίμαχος πια Τζέισον Κιντ, με 450 κοψίματα.