Γεμάτη εκπλήξεις η σημερινή ημέρα στη Νέα Υόρκη, με τις δύο ομάδες της πόλης να έρχονται αντιμέτωπες με δύο γεγονότα, τα οποία ενδεχομένως να προκάλεσαν και απορία στους απανταχού κοινωνούς του ΝΒΑ.

Η αρχή έγινε στους New York Knicks, όταν ο προπονητής της ομάδας, ο Tom Thibodeau, αποφάσισε να θέσει εκτός ομάδας επ’ αόριστον τον Κemba Walker -τον μέχρι πρότινος βασικό PG του οργανισμού και μια από τις κορυφαίες μεταγραφές στη φετινή offseason- καθότι δε θεωρεί πως κάνει ιδιαίτερο καλό στον περίγυρό του!

Φέτος, το γέννημα θρέμμα της πόλης διανύει τη χειρότερη σεζόν στην καριέρα του σε πόντους (12), ριμπάουντ (3) και ασίστ (3), ενώ κάνει την αρμάδα του χειρότερη κατά 122 πόντους -με την απομάκρυνσή του να έχει κάποια βάση λειτουργικά.

Όπως ανακοίνωσε ο πρώην τεχνικός των Bulls και των Timberwolves, ο Alec Burks -ένας SG και SF- θα είναι ο βασικός PG…


 

Λίγο αργότερα, στο Brooklyn, o Steve Nash δεν πήρε κάποια πρωτοβουλία αλλά ήρθε αντιμέτωπος με πολύ δυσάρεστα νέα, αφού ο βασικός του σουτέρ, ο Joe Harris αναμένεται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου για να ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στον αστράγαλο -κάτι που δηλώνει πως θα χάσει μεγάλο μέρος της εναπομείνασας σεζόν!

Φέτος, έχει προλάβει να αγωνιστεί μόλις σε 14 από τα 20 ματς των Nets μετρώντας 11 πόντους με 47% ευστοχίας σε 6 απόπειρες από το τρίποντο.