Οι Σίξερς δεν είναι απλώς οι ουραγοί του ΝΒΑ (ρεκόρ 4-33). Αλλά φαίνεται πως δεν είναι και η καλύτερη οικογένεια της Λίγκας. Γιατί οι οικογένειες των παικτών τους εξακολουθούν να μπλέκουν στα πόδια του κόουτς Μπρετ Μπράουν και να τον κατηγορούν μέχρι και για… ρατσισμό. Μετά την κυριακάτικη παρέμβαση του πατέρα του ρούκι Τζαλίλ Οκαφόρ, που φέρεται να έβριζε τον προπονητή της Φιλαδέλφεια πίσω από τον πάγκο, κατά τη διάρκεια της ήττας από τους Κλίπερς, ο πατέρας του Κένταλ Μάρσαλ προέβη σε πιο «βαριές» κατηγορίες. Ο μπαμπάς Μάρσαλ, Ντένις, άφησε ρατσιστικά υπονοούμενα για τη μικρή χρησιμοποίηση του γιου του, με σχόλιο στο twitter, στο οποίο ανέφερε: «Πάντα έλεγα πως υπάρχει ρατσισμός στα σπορ. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι οι λευκοί λαμβάνουν πάντα περισσότερες ευκαιρίες, ενώ συνήθως “τα κάνουν θάλασσα”».

Ο πατέρας του γκαρντ των Σίξερς άφησε να εννοηθεί πως ο Νικ Στάουσκας χαίρει της εύνοιας του κόουτς Μπράουν, προσθέτοντας στο σχόλιό του: «Πώς γίνεται να θεωρείσαι σουτέρ και να έχεις ποσοστό 27% στα τρίποντα; Επιπλέον, δεν είναι καλός αμυντικός, αλλά παίζει πολύ.. Ποιος νομίζετε πως είναι ο λόγος;». Η πρόσφατη πρόσληψη του Τζέρι Κολάντζελο και η προσθήκη του Μάικ Ντ’Αντόνι στο τεχνικό τιμ δεν φαίνεται να έχει επιφέρει ηρεμία στα αποδυτήρια και ο τεχνικός της ομάδας της πόλης «της αδελφικής αγάπης», Μπρετ Μπράουν, απάντησε απλώς ότι «υποθέτω ότι κάθε πατέρας αγαπά το παιδί του».

Ο Κένταλ Μάρσαλ, πάντως, ξεκαθάρισε με δηλώσεις του μετά τη νίκη της Δευτέρας (4/1) επί της Μινεσότα ότι δεν στηρίζει τα σχόλια του πατέρα του, εξηγώντας πως «αυτά δεν βγήκαν από το δικό μου στόμα και από το δικό μου twitter. Ο πατέρας μου είναι ενήλικας και μπορεί να έχει τις απόψεις του, όμως αναμφίβολα ήταν ο λάθος τρόπος και η λάθος στιγμή για να τις εκφράσει». Ο Ντένις Μάρσαλ ζήτησε, ωστόσο, συγγνώμη για την τοποθέτησή του, γράφοντας πως «απολογήθηκα και γραπτώς στην διοίκηση της ομάδας». Σε μία τρόπον τινά απολογία προχώρησε και ο Οκαφόρ για τον δικό του πατέρα… Ο ρούκι των Σίξερς τόνισε πως «ο μπαμπάς μου με έκανε ρεζίλι μπροστά σε φίλους μου» και επισήμανε πως «δεν ξέρω γιατί ανησυχείτε για τον πατέρα μου. Δεν είναι στην ομάδα, δεν είναι στα αποδυτήρια και δεν ασχολείται με το ΝΒΑ». Μάλιστα, κατέληξε πως η εμπλοκή του πατέρα του δεν έχει να κάνει με τις δικές του περιπέτειες εκτός παρκέ. Ο Οκαφόρ, όμως, εκτός από φύλακα για να τον προσέχει, θα έχει νέο… «μπαμπά» στις προπονήσεις, αφού οι Σίξερς προσέλαβαν τον βετεράνο φόργουορντ και άλλοτε παίκτη της ομάδας, Έλτον Μπραντ, ως μέντορα του νεαρού.