Μπορεί οι Κάιρι Ίρβινγκ και Κέβιν Λαβ να «έκλεψαν» την «παράσταση» στο ντεμπούτο τους στα πλέι-οφς, όμως και ο ΛεΜπρον Τζέιμς… κάτι έκανε. Στο πρώτο παιχνίδι του στην ποστ-σίζον με τη φανέλα των Καβς μετά το 2010, ο «βασιλιάς» είχε 20π. κόντρα στους Σέλτικς. Αλλά κυρίως μοίρασε 7 ασίστ με τις οποίες έφτασε τις 1.026 τελικές πάσες στα πλέι-οφς, ξεπέρασε τον Μάικλ Τζόρνταν στην 9η θέση στην ιστορία της Λίγκας και μπορεί φέτος να βρεθεί ακόμη και στην 4η θέση. Καθώς μπροστά του είναι οι Τόνι Πάρκερ (Σπερς-8ος-1.035ασ.), Κόμπι Μπράιαντ (Λέικερς-7ος-1.040), Σκότι Πίπεν (Μπουλς, Μπλέιζερς-6ος-1.048), Στιβ Νας (Μαβς, Σανς-5ος-1.061) και Λάρι Μπερντ (Σέλτικς-4ος-1.062)!

Ο ΛεΜπρον έφτασε τα 72 ματς με το Κλίβελαντ στα πλέι-οφς και είναι στην 1η θέση στην λίστα των Καβαλίερς, όμως για τον Γκρεγκ Πόποβιτς δεν ήταν η 1η φορά που ηττήθηκε και… trollaρε τα Μ.Μ.Ε.. Ο τεχνικός των πρωταθλητών Σπερς (δεν) είχε κέφια μετά την ήττα από τους Κλίπερς στο Λ.Α. και δεν είχε όρεξη για πολλές ερωτήσεις στη συνέντευξη Τύπου. Ο «Pop» απάντησε στην πρώτη με τη λέξη «πολύ» στην ερώτηση «πόσο επηρέασε την επίθεσή σας η παρουσία του ΝτιΑντρε Τζόρνταν;». Στη συνέχεια με την ατάκα «το πιστεύω», στην απορία «η επιλογή ή όχι των φάουλ στον (σ.σ.: άστοχο στις βολές) Τζόρνταν, σας κάνει να υπολογίζετε τους παράγοντες του παιχνιδιού;» και με το «αυτό που είπατε είναι σωστό» στην επισήμανση «η ομάδα σας είχε καλή κυκλοφορία σε διάφορα σημεία του ματς και κακή σε κάποια άλλα»! Ο Πόποβιτς δήλωσε «μήπως να σας κάνω μία απλή δήλωση για να σας διευκολύνω, γιατί οι ερωτήσεις είναι απίστευτεςq». Απάντησε «ήμουν άνετος στο μεγαλύτερο μέρος του ματς» και στην ερώτηση «τι πρέπει να κάνετε στον 2ο αγώνα για να νικήσετε;», αποκρίθηκε «είστε σοβαρή; Τι πρέπει να κάνουμε; Πρέπει να σουτάρουμε καλύτερα σε βολές και τρίποντα, να μην κάνουμε λάθη και να παίξουμε καλύτερα. Σας κάνει αυτό; Ευχαριστώ και φεύγω… Είμαι ελεύθερος άνθρωπος τώρα!». Το καλό νέο για τον Πόποβιτς είναι πως ο Τόνι Πάρκερ θα παίξει στο 2ο ματς, παρά τον τραυματισμό του σε αστράγαλο και μηρό

Το Σαν Αντόνιο καλείται να «γυρίσει» τη σειρά, όμως η εμπειρία των παικτών του δεν αποδεικνύεται μόνο από τους 5 τίτλους μετά το 1999. Αλλά και από την προϊστορία. Οι Σπερς κατάφεραν να κατακτήσουν το δαχτυλίδι και στις προηγούμενες σεζόν που άρχισαν τα πλέι-οφς με ήττα, κάτι που έγιντ το 2003, το 2005 και το 2007! Η ήττα τους, πάντως, ήταν η πρώτη έπειτα από 11 διαδοχικές νίκες σε πρεμιέρα σειράς πλέι-οφς… Ένα δικό της ρεκόρ, αντίθετα, διεύρυνε η Ατλάντα. Οι Χοκς επικράτησαν των Νετς για το 1-0 και έφτασαν σε ρεκόρ 26-2 όταν έχουν το προβάδισμα στο ημίχρονο, αλλά κυρίως πέτυχαν την 30η συνεχόμενη επικράτησή τους, όταν προηγούνται μετά το τέλος της 3ης περιόδου!!!