Ο Ντένις Ρόμπερτσον αποτέλεσε έναν από τους παράγοντες, οι οποίοι έπαιξαν κομβικό ρόλο στην αποχώρηση του Καουάι Λέοναρντ από τους Σπερς την περασμένη σεζόν καθώς όπως υποστήριξαν οι Σπερς, ο θείος του δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί πέρυσι με το Σαν Αντόνιο, παρότι οι γιατροί των «σπιρουνιών» θεώρησαν ότι ήταν έτοιμος.

Ο Ρόμπερτσον μίλησε στο «Yahoo.Sports» για την φετινή σεζόν τονίζοντας ότι ο Λέοναρντ έκανε εξαιρετική δουλεία στον να μην δώσει σημασία στον «θόρυβο» και να «απαντήσει» στο γήπεδο, ενώ υπογράμμισε ότι δεν σκέφτονται τι θα γίνει το καλοκαίρι ακόμα.

Αναλυτικά μεταξύ άλλων είπε:

«Είμαστε μία ταπεινή οικογένεια και «ζούμε» την στιγμή. Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι δικαιωθήκαμε, αλλά δεν είμαι σίγουρος επ’αυτού. Παρόλα αυτά, δεν είπαμε τίποτα, μείναμε σιωπηλοί και αφήσαμε τα πράγματα να πάρουν τον… «δρόμο» τους. Ο Καούαι έμεινε συγκεντρωμένος, παρά την αρνητική κριτική και αντιμετώπισε τις σειρές της Ανατολικής Περιφέρειας παιχνίδι με παιχνίδι. Είναι σπουδαίο να φτάνεις στους τελικούς. Οι Ράπτορς είναι μία ομάδα που δεν έχει βρεθεί ποτέ εκεί και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι. Το είπε καλύτερα ο ίδιος με όλη την σκληρή δουλειά που «βάζει» στο παιχνίδι. Είναι έτοιμος και ότι πέτυχε είναι σπουδαίο. Φάνηκε ότι είναι σταρ με τον τρόπο που διαχειρίστηκε τα πράγματα εντός και εκτός παρκέ. Είμαι χαρούμενος που τον είδα να παλεύει και να βγαίνει από δύσκολες στιγμές με αυτόν τον τρόπο. Αξίζει κάθε λεπτό αυτού που ζει αυτήν την στιγμή».

Για τους Σπερς:«Νομίζω ότι ήταν θέμα έλλειψης εμπιστοσύνης.Δεν πίστεψαν ότι ο Καουάι δεν μπορούσε να αγωνιστεί και αυτό προκάλεσε ένα πλήγμα όσον αφορά την σχέση εμπιστοσύνης που υπήρχε. Όταν ένας παίκτης σου υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να αγωνιστεί θα πρέπει να τον πιστέψεις. Ο Καουάι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός, απλά πονούσε πάρα πολύ για να αγωνιστεί. Ήταν σοβαρό πρόβλημα. Οι Σπερς δεν τον πίστεψαν και από εκεί και πέρα ήταν πολύ δύσκολο να…. φτιάξουμε ξανά αυτήν την σχέση και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε».

Για το καλοκαίρι, όπου ο Λέοναρντ μένει ελεύθερος μαζί με άλλους σπουδαίος free agents:« Δεν μπορώ να μιλήσω για άλλους παίκτες και άλλες ομάδες, για τον Καουάι τα πράγματα θα πάνε βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι, μέρα με την μέρα. Έχουμε μία ευκαιρία για τον τίτλο μπροστά μας. Δεν σκεφτόμαστε το καλοκαίρι. Είναι Ουόριορς μπροστά μας. Αφότου τελειώσει η σεζόν, θα σκεφτούμε τις επιλογές μας στην ελεύθερη αγορά. Τώρα απλά το διασκεδάζουμε. Είναι μία σπουδαία σεζόν».

 

 

 

 

“Most people would say it’s vindication, but I’m not sure about that. But it was nice that we kept our mouths shut and just let everything play out. And for Kawhi, to take all the negative press he received and to focus on taking the East and to taking each series game by game, it’s a big deal. Making it to the Finals is a big deal. This is a team that has never been to the Finals and we’re happy about that. It feels good with what we went through last year. We have to be happy. He said it best with all the work he’s put into his craft: He’s ready for this moment. What he accomplished was amazing. That’s what stars do. How he’s handled everything on and off the court is well deserved. It was nice to see him fight through all the adversity and he’s earned every minute of this.