Τον αντικαταστάτη του Ντέρικ Ρόουζ βρήκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (4/7) οι Μπουλς. Η ομάδα του Σικάγο, όπως αποκάλυψε το ESPN, συμφώνησε με τον Ραζόν Ρόντο για 2ετές συμβόλαιο έναντι 28εκατ.δολ. και ο άλλοτε σταρ των Σέλτικς, στους οποίους πέρασε τις πρώτες 8,5 σεζόν της καριέρας του, θα βρεθεί σε 4η ομάδα την τελευταία διετία, μετά την θητεία του και σε Ντάλας και Σακραμέντο. Ο ίδιος ο 30χρονος γκαρντ σχολίασε στο The Undefeated ότι «πρόκειται για μία σπουδαία ομάδα με παράδοση και εξαιρετικά “κομμάτια” δίπλα μου». Ο Ρόντο ήταν φέτος ο κορυφαίος πασέρ της κανονικής περιόδου, με μ.ό. 11,7ασ., ενώ είχε και 11,7π. με τους Κινγκς. Μέτρησε 51 αγώνες με 10+ τελικές πάσες, αλλά και 2 (αμφότεροι με Χόρνετς) με 20+!

Οι Κλίπερς έχασαν τον Κέβιν Ντουράντ, όμως συνεχίζουν την διατήρηση του «κορμού» του πάγκου τους. Μία μέρα μετά την ανανέωση με τον Όστιν Ρίβερς, η ομάδα του Λ.Α. άκουσε το «ναι» τόσο από τον Ουέσλι Τζόνσον όσο, κυρίως, και από τον 36χρονο Τζαμάλ Κρόφορντ. Ο κορυφαίος 6ος παίκτης του ΝΒΑ, παρά το ενδιαφέρον από Χοκς, Νικς, Σίξερς και θεωρητικά από τους Ουόριορς, αποφάσισε να παραμείνει στο «Στέιπλς Σέντερ» και θα υπογράψει συμβόλαιο για 3 χρόνια, έναντι 42εκατ.! Παραμονή στην ίδια πόλη -και γενέτειρά του- και για τον Ντερόν Ουίλιαμς, ο οποίος συμφώνησε με το Ντάλας για μονοετή ανανέωση αντί 10εκατ.δολ.. Στους Μάβερικς θα παραμείνει και ο Ντουάιτ Πάουελ, καθώς οι Τεξανοί θα του προσφέρουν 4ετές συμβόλαιο έναντι 37εκατ., με τον παίκτη να διατηρεί την οψιόν για την 4η σεζόν.

Στο μεταξύ, ενώ Σικάγο, Σαν Αντόνιο και Νέα Υόρκη δείχνουν να κάνουν πια πίσω για τον Ντουέιν Ουέιντ, οι Νάγκετς θέλουν να μπουν στο «παιχνίδι» της διεκδίκησής του. Ο αρχηγός των Χιτ είναι ενοχλημένος από την διοίκηση του Μαϊάμι για την χαμηλή προσφορά της και ενώ απασχολεί και τους Μαβς και μέσα στην εβδομάδα ενδέχεται να συναντηθεί με τους Μπακς, έχει κεντρίσει και το ενδιαφέρον του Ντένβερ. Η ομάδα του Κολοράντο έχει διαθέσιμα 28εκατ.δολ. στο σάλαρι-καπ και θέλει να τον δελεάσει και θα επιδιώξει συνάντηση μαζί του, μόλις ο «Flash» επιστρέψει από τις διακοπές του στην Ευρώπη. Το Μαϊάμι ίσως χάσει και τον Τάιλερ Τζόνσον, ο οποίος είναι restricted free-agent, αλλά έχει προσφορά 50εκατ. για 4 χρόνια από τους Νετς. Οι Χιτ, πάντως, μπορούν να τον κρατήσουν, αν καταθέσουν ισόποση προσφορά σε 3 μέρες… Τέλος, ο ρολίστας σέντερ Κόουλ Όλντριτς συμφώνησε με την Μινεσότα για 4ετές συμβόλαιο αντί 22εκατ., ο Τζέιμς Ένις επιστρέφει στο Μέμφις, με 12εκατ. για 2 χρόνια και ο Ματ Μπαρνς θα συνεχίσει την καριέρα του στο Σακραμέντο (είχε παίξει στους Κινγκς και το 2004-05). Οι Κινγκς θα αποκτήσουν και τον Γκάρετ Τεμπλ, που αφήνει την Ουάσινγκτον για 3ετές συμβόλαιο αντί 24εκατ.δολ.… Οι Ουίζαρντς, πάντως, ενίσχυσαν την περιφέρειά τους, αποκτώντας τον Τρέι Μπερκ με ανταλλαγή από την Γιούτα, αντί μόλις ενός ντραφτ-πικ 2ου γύρου του 2021!