Έχουν αποκληθεί «βασιλιάδες δίχως στέμμα». Αν παρατηρήσετε, ωστόσο, η φετινή μόδα στο ΝΒΑ θέλει τις ομάδες που έχουν κατακτήσει τίτλο στη Λίγκα να φέρουν στο πίσω μέρος της φανέλας ένα χρυσό σηματάκι, που υποδηλώνει τον αριθμό με τα δαχτυλίδια τους. Και οι Σακραμέντο Κινγκς έχουν ένα τέτοιο στις δικές του εμφανίσεις. Η ομάδα της «Sactown» προέρχεται από την περιοχή του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης και ως Ρόγιαλς κατέκτησε τον τίτλο του 1951! Στη συνέχεια μετακόμισαν στο Σινσινάτι, έχοντας ως απόλυτο σταρ τον Όσκαρ Ρόμπερτσον και πριν καταλήξουν στην Καλιφόρνια, το 1985, βρέθηκαν επίσης σε Κάνσας Σίτι/Όμαχα. Στα σύγχρονα χρόνια τους, όμως, αν και στις αρχές της δεκαετίας του 2000 ήταν η ομάδα που κόντραρε περισσότερο τους Λέικερς, δεν βρίσκονται στα ψηλά σκαλοπάτια και δεν έχουν προκριθεί στα πλέι-οφς από το 2006, όταν και ηττήθηκαν στον 1ο γύρο από το Σαν Αντόνιο

Η φετινή σεζόν, όμως, δείχνει διαφορετική. Αρχικά γιατί οι νέοι Κινγκς είναι μία ομάδα που λατρεύει κανείς να την παρακολουθεί. Το ταλέντο υπήρχε και χρειαζόταν καλή ομαδική άμυνα, ηρεμία και όχι νεύρα από τον ΝτεΜάρκους Κάζινς και άξια αντικατάσταση του Αϊζάια Τόμας που μετακόμισε στο Φοίνιξ, από τον νεοφερμένο Ντάρεν Κόλισον. Για την ώρα στο Σακραμέντο τα έχουν όλα και με 5 διαδοχικές νίκες έχουν ρεκόρ 5-1 και φιγουράρουν στην κορυφή της Πάσίφικ! Μάλιστα, πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημά τους μετά τη σεζόν 1999-2000 και τις τρεις προηγούμενες χρονιές που βρέθηκαν στο 5-1, κατάφεραν να προκριθούν στα πλέι-οφς (1974-75, 1995-96 και 1999-2000)! Επιπλέον, αν και αναζητούν ακόμη «στέμμα» στο Σακραμέντο, έφτασαν τα ξημερώματα του Σαββάτου στη νίκη στην 2η παράταση επί των Σανς και τους… «εκθρόνισαν» από τη θέση της περσινής έκπληξης, αφού ως τώρα οι Κινγκς του κόουτς Μάικ Μαλόουν είναι η αποκάλυψη των πρώτων 10 ημερών της κανονικής περιόδου.

Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς συνεχίζει από την περσινή εντυπωσιακή σεζόν του και μετρά 24,2π. μ.ο., ο παρεξηγημένος Ρούντι Γκέι -αμφότεροι μέλη της φετινής Εθνικής Η.Π.Α. που κατέκτησε το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας- καταγράφει 22,2π., ενώ ο Ντάρεν Κόλισον έχει 15,2π. ανά ματς και ο Όμρι Κάσπι προσφέρει 7,3π. από τον πάγκο! Μάλιστα, ένας από τους λόγους της αρχικής επιτυχίας των Κινγκς είναι η βελτίωση του σουτ του Γκέι από μέση απόσταση, καθώς πέρσι είχε 33,5% από τα 3-5μ., ενώ φέτος μετρά 42,5%. Η άλλη ομάδα (όχι ακριβώς αποκάλυψη, αλλά) που εντυπωσιάζει στην Δυτική Περιφέρεια είναι οι αήττητοι Γκρίζλις, που με ρεκόρ 6-0 πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας τους! Η δική τους «συνταγή» είναι πιο συνηθισμένη, αφού εξακολουθούν να στηρίζονται στην καλή τους άμυνα. Οι «Αρκούδες» διαθέτουν την καλύτερη άμυνα στο ΝΒΑ φέτος, αφού δέχονται κατά μ.ο. 86π. και έχουν επιτρέψει σε αντίπαλο μόνο μία φορά να σκοράρει +100΄π. (Μινεσότα)! Παράλληλα, έχουν αποκτήσει και μία έξτρα βοήθεια στην επίθεση, αφού ο Κόρτνεϊ Λι μετρά μ.ο. 16,3π. και είναι ένα ακόμη «χέρι» στους Ζακ Ράντολφ (μ.ο. 16,7π.), Μαρκ Γκασόλ (19,3), Μάικ Κόνλεϊ (16,2) και Τόνι Άλεν (8,2π.-2,4κλεψ.).