Μπορεί το LA Clippers- LA Lakers να μην είναι και η μεγαλύτερη κόντρα στην ιστορία του ΝΒΑ, αλλά η έχθρα και η αντιπαλότητα που κυριαρχεί στις γειτονιές του Χόλιγουντ είναι αρκετά ισχυρή τόσο μεταξύ των οπαδών όσο και μεταξύ των ίδιων των οργανισμών.

Μια μέρα σαν τη σημερινή λοιπόν, την 7η του 2006, οι πρώτοι φιλοξενούν στην κοινή τους έδρα, το Staples Center, τους τελευταίους, που βρίσκονταν σε μια αρκετά κακή για τα δεδομένα τους περίοδο πριν την απόκτηση του Pau Gasol ένα χρόνο αργότερα -η οποία και θα επέφερε 3 τελικούς και 2 δαχτυλίδια σε τρία χρόνια.

Έτσι, οι τυπικά γηπεδούχοι (17-13 μέχρι τότε) αποφάσισαν να… προκαλέσουν τους άσπονδους εχθρούς τους μην επιτρέποντάς τους να πατήσουν στο παρκέ ακόμα και 2 ώρες πριν το παιχνίδι!
Ωστόσο, ο Kobe Bryant το πήρε προσωπικά και αποφάσισε να τους τιμωρήσει για την αλαζονεία τους με 50 πόντους.

Το παράλογο;
Τελείωσε τον αγώνα με 17-41 σουτ (42% ευστοχία), 7-15 τρίποντα (47% ευστοχία) και 9-10 βολές, την ίδια στιγμή που γέμισε τη στατιστική του υπηρεσία με 8 ριμπάουντ (τα 3 επιθετικά) αλλά και 8 τελικές πάσες.

Το ακόμα πιο παράλογο;
Έβαλε τους 40 από τους 50 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, μαζί με το νικητήριο ουσιαστικά καλάθι του ματς 11 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε!

 


 

Mπορείτε να βρείτε τα πλήρη στατιστικά στοιχεία της αναμέτρησης ΕΔΩ.