Σαν σήμερα πριν από 2 χρόνια ακριβώς (31/05/2018), ο J.R. Smith έστειλε τον πρώτο τελικό του ΝΒΑ ανάμεσα σε Golden State Warriors και Cleveland Cavaliers στην παράταση, ενώ είχε τη δυνατότητα να επιτεθεί και να δώσει τη νίκη στους “Cavs” που ίσως έδινε διαφορετική κατάληξη στη σειρά των τελικών ανάμεσα στις δύο αυτες ομάδες.

Το ζευγάρι των “Πολεμιστών” απέναντι στους “Cavs” αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες “διαμάχες” στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ. Στους τελικούς του 2018, οι Golden State Warriors κατάφεραν να επικρατήσουν με 4-0 στη σειρά απέναντι στον Lebron James και την “παρέα” του. 

Η μεγάλη ευκαιρία για το πολυπόθητο “break” δεν ήρθε ποτέ, καθώς μετά την άστοχη ελεύθερη βολή του George Hill, o J.R. Smith πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με μόλις 4,7 δευτερόλεπτα να απομένουν για την ολοκλήρωση του παιχνιδιού και ενώ το σκορ ήταν ισόπαλο στο 107-107, και αντί να εκδηλώσει άμεσα επίθεση, ο Αμερικανός γκαρντ προτίμησε να καθυστερήσει με τη μπάλα στα χέρια και να μην ολοκληρωθεί επίθεση για να κερδίσουν το παιχνίδι οι Cavaliers, με αποτέλεσμα στην παράταση να “λυγίσουν” και να ηττηθούν από τους Warriors.

Σε εκείνο το παιχνίδι, ο Lebron James είχε κάνει σχεδόν τα πάντα μέσα στο παρκέ, σημειώνοντας 51 πόντους, μάζεψε 8 ριμπαόυντ και μοίρασε 8 ασίστ. Από την άλλη, οι Warriors είχαν σε εξαιρετική βραδιά τον Steph Curry που σημείωσε 29 πόντους, πήρα 6 ριμπάουντ και έδωσε 9 ασίστ.

Ωστόσο, η αντίδραση του Lebron James για την κίνηση αυτή του J.R. Smith έχει μείνει αξέχαστη. 

Δείτε τη στιγμή που ο J.R. Smith έμεινε στην ιστορία: