Μπορεί εδώ και τόσα χρόνια το όνομα του Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι άρρηκτα συνυφασμένο τόσο με τις ατομικές όσο και με τις ομαδικές επιτυχίες και να θεωρείται πλέον ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, ωστόσο όταν τον είχαν επιλέξει στο Draft του 2013 οι Milwaukee Bucks ήταν ακόμα ένα άβγαλτο δίχως πολλές ικανότητες και εμπειρίες σε μεγάλες λίγκες 18χρονο παιδί που ακόμα ψήλωνε -με το μοναδικό κριτήριο επιλογής του να είναι το εκκωφαντικό του potential.

Μια ημέρα σαν και τη σημερινή λοιπόν, στις 30 Οκτωβρίου 2013, ο Greek Freak κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο ΝΒΑ στη Μέκκα του μπάσκετ, το Maddison Square Garden της Νέας Υόρκης, κόντρα στους τοπικούς Knicks.

Η αρχή άσχημη προς μέτρια, με τον μέχρι πρότινος Έλληνα με την υψηλότερη θέση στη δεξαμενή να εμφανίζεται στο παρκέ μόλις 5 λεπτά και να μετράει 1 πόντο με 1-2 βολές, καμία προσπάθεια σουτ, 1 λάθος και 2 φάουλ στην ήττα των «Ελαφιών» με 83-90.

 

 

Ωστόσο, το ελληνικό στοιχείο δε σταματάει εκεί, αφού εκείνη την εποχή συμπαίκτης του ήταν ο Miroslav Raduljica, που λίγο καιρό μετά θα επέστρεφε στην Ευρώπη για λογαριασμό του Παναθηναϊκού!

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως ο… Robin του στους πρωταθλητές κόσμου πλέον Milwaukee Bucks, ο Khris Middleton, μέτρησε 2 πόντους με 1-4 σουτ στο ντεμπούτο του με τον οργανισμό του Wisconsin, που τον είχε αποκτήσει με ανταλλαγή από τους Detroit Pistons λίγους μήνες πριν.

Πόσο παλιά έγινε το ντεμπούτο του;
Τόσο που οι δύο αντίπαλοι εκτέλεσαν αθροιστικά μόλις 29 τρίποντα σκοράροντας τα 8 (27%)!