Μπορεί το μάτι του φίλαθλου κοινού της χώρας και της Ευρώπης να τον έχει συνηθίσει ως μια από τις πλέον αξιόπιστες φιγούρες της νέας χιλιετίας στα πέπλα των διοργανώσεων της Γηραιάς Ηπείρου, αλλά η σημερινή ημερομηνία δεν έχει καμία σχέση για τον Αντώνη Φώτση με κανένα πρωτάθλημα στη χώρα μας ή στην EuroLeague, αφού στις 10 Νοεμβρίου του 2001 έκανε το επίσημο ντεμπούτο του στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Memphis Grizzlies!

Συγκεκριμένα, στην 6η αγωνιστική ημέρα της σεζόν 2001-2002, οι «Αρκούδες» έδωσαν επιτέλους την πολυπόθητη ευκαιρία στον Batman να πατήσει παρκέ στην κορυφαία λίγκα του κόσμου κόντρα στους μετέπειτα για 3η σερί φορά Los Angeles Lakers των Kobe Bryant και Shaquilee O’ Neal.

Ο Έλληνας PF/ C εμφανίστηκε στο Staples Centers του Χόλιγουντ για 12 λεπτά, ένα διάστημα όπου πρόλαβε να μετρήσει 4 πόντους (2-7 σουτ, 0-3 τρίποντα), 2 ριμπάουντ και 1 κλέψιμο.

Για την ιστορία, οι «Λιμνάνθρωποι» διέσυραν τους Grizzlies με 110-86, με τους Stanislav Medvdenko και Shaq να ευθύνονται για 37 κοινούς πόντους.

Τέλος, στη μοναδική του χρονιά στο ΝΒΑ, ο Φώτσης μέτρησε 4 πόντους και 2 ριμπάουντ ανά 11 αγωνιστικά λεπτά σε 28 συμμετοχές.