Μια μέρα σαν τη σημερινή, την 6η Δεκεμβρίου 2000, λαμβάνει χώρα ένα από τα πιο παράδοξα περιστατικά που έχουν διαδραματιστεί ποτέ στο ΝΒΑ, αυτό του αριθμού 51, που έτεινε να επαναλαμβάνεται συνεχώς!

Εκείνη την περίοδο, οι Kobe Bryant και Antawn Jamison αποτελούσαν δίχως αμφιβολία 2 από τους κορυφαίους νέους παίκτες της λίγκας, αφού είχαν τόσο το potential όσο και τις παροντικές ικανότητες να κυριαρχήσουν στα γήπεδα της λίγκας.

Ο μεν Kobe βρισκόταν ήδη στην 5η σεζόν της πλούσιας καριέρας του με τους Lakers του Los Angeles, και μέτρησε 22.5 πόντους, 6.3 ριμπάουντ, 4.9 ασίστ και 1.6 κλεψίματα την περασμένη χρονιά, κατά την οποία οδήγησε τους Λιμνανθρώπους στον πρώτο από τους τρεις συνεχόμενους τίτλους που κατέκτησαν την τριετία 2000-2002. Ο δε Jamison βρισκόταν στη 3η του σεζόν στο πρωτάθλημα, κατά το τέλος της οποίας αρίθμησε 24.9 πόντους, 8.7 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 82 εμφανίσεις με τους Golden State Warriors, αναβαθμίζοντας άρδην την περασμένη του χρονιά. Είναι από τους λίγους παίκτες που έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 20.000 πόντων καριέρας (20.042) και γενικότερα, ήταν μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες στις αρχές της δεκαετίας των ’00ς, κυρίως με τη φανέλα των «Πολεμιστών» και των Washington Wizards, που του εξασφάλισε και 2 συμμετοχές στα ετήσια All Star Games, αλλά και το βραβείο του κορυφαίου Sixth Man το 2004 (Dallas Mavericks).

Η ημέρα του αριθμού 51

Στις 6 Δεκεμβρίου λοιπόν, οι δυο παίκτες θα χάριζαν στο φίλαθλο κοινό του Oakland της Καλιφόρνια μια εκ των κορυφαίων βραδιών της νέας χιλιετίας, αφού σκόραραν συνολικά 102 πόντους, σε ένα εκκωφαντικό παιχνίδι που έφτασε μέχρι και τα στενά όρια της παράτασης!

Από τη μία, ο Jamison, που πήρε και τη νίκη εν τέλει (125-122), σκόραρε 51 πόντους με 23-27 σουτ και 21-22 δίποντα (!), υλοποιώντας την κορυφαία έως τότε στιγμή της μετέπειτα αξιοθαύμαστης καριέρας του!

Από την άλλη, ο Bryant σκόραρε επίσης 51 πόντους σε 51 αγωνιστικά λεπτά, σουτάροντας παράλληλα με 51% από το παρκέ, σε μια από τις πιο παράδοξες εμφανίσεις από καταβολάς ΝΒΑ!

Η… μανία του αριθμού δεν έπαψε όμως, εκεί.

Το αρκετά σουρεαλιστικό στοιχείο θα επερχόταν κάποια χρόνια αργότερα, όταν οι δύο τους συνυπήρξαν ως συμπαίκτες στους Los Angeles Lakers, όταν τη σεζόν 2012-13, οι Kobe Bryant και Pau Gasol ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους Dwight Howard, Steve Nash και Antwan Jamison, με στόχο το 17ο πρωτάθλημα της ομάδας του Χόλιγουντ.

Αυτή ήταν η 15η χρόνια του Jamison στην λίγκα (ανάποδα 51)!