Πρόκειται για έναν από τους πέντε καλύτερους παίκτες του NBA και τον franchise player των Νιού Όρλεανς Πέλικανς. Μιλάμε, φυσικά, για τον Άντονι Ντέιβις, το όνομα του οποίου τις τελευταίες ώρες έχει μπλεχτεί σε ένα… τρελό σενάριο τριπλής ανταλλαγής, με τον ίδιο να καταλήγει στους Λος Άντζελες Λέικερς του ΛεΜπρόν Τζέιμς.

Μάλιστα, η ομάδα του «Βασιλιά» είναι αυτή που κινεί τα νήματα σε αυτό το σενάριο, μιας και θέλει να κάνει παίκτη της μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου τον πιο dominant παίκτη του πρωταθλήματος μέσα στη ρακέτα. Για να συμβεί, όμως, αυτό, όπως προείπαμε, θα πρέπει να συμμετάσχουν τρεις ομάδες στην ανταλλαγή, κάτι το οποίο μπορεί να προκαλέσει διχογνωμία για τα ανταλλάγματα.

Το σενάριο πάντως που κυκλοφορεί συνδέει Λέικερς, Πέλικανς και Μάτζικ, με τους «Λιμνανθρώπους» να παίρνουν τον Ντέιβις και τον Έλφριντ Πέιτον ή τον Ίαν Κλαρκ, τους Πέλικανς τον Μπράντον Ίνγκραμ και τον Λόνζο Μπολ από τους Λέικερς και τον Νίκολα Βούτσεβιτς από τους Μάτζικ, οι οποίοι θα πάρουν τον Κεντάβιους Κόλντγουελ-Πόουπ συν έναν παίκτη από τους Πέλικανς.

Πρόκειται για ένα τεράστιο trade, το οποίο αν συμβεί θα αλλάξει τις ισορροπίες στο NBA, αφού οι Λέικερς θα αφήσουν στην άκρη το πλάνο τους για εξέλιξη των νεαρών παικτών τους, με σκοπό να κυνηγήσουν όσο πιο σύντομα γίνεται το πρωτάθλημα. Εκτός, αν οι Σέλτικς αποφασίσουν να κάνουν κι εκείνοι «μπάσιμο», ώστε να… κλέψουν τον Ντέιβις, προσφέροντας καλύτερα ανταλλάγματα.