Δύο επιλογές για το μέλλον του έχει στο μυαλό του ο Ντερόν Ουίλιαμς σύμφωνα με δημοσιεύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Η μία επιλογή είναι να παραμείνει στους Νετς και η άλλη να υπογράψει στους Μάβερικς κάτι που θα το αποφασίσει οριστικά τις πρώτες μέρες του Ιουλίου.

Οι ομάδες του ΝΒΑ θα μπορούν από την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα να διαπραγματευτούν με τους ελεύθερους παίκτες και να καταθέσουν τις προσφορές τους. Ο Ουίλιαμς είναι το πιο “καυτό” όνομα στη φετινή ελεύθερη αγορά και πολλές ομάδες θα ήθελαν να αποσπάσουν την υπογραφή του. Ανάμεσα σε αυτές οι Ρόκετς, οι Σανς, οι Μπλέιζερς και οι Λέικερς, ωστόσο οι εκπρόσωποι του έχουν ξεκαθαρίσει στους ενδιαφερόμενους ότι ο Ουίλιαμς θα ήθελε να συνεχίσει την καριέρα του στο Μπρούκλιν ή στο Ντάλας.

Ο ίδιος επιθυμεί να έχει κλείσει η υπόθεση πριν αναχωρήσει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου με την εθνική ομάδα των ΗΠΑ. Αν τελικά αποφασίσει να μείνει στους Νετς θα υπογράψει συμβόλαιο πέντε ετών με συνολικές απολαβές 100 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αν πάει στο Ντάλας οι Μάβερικς θα του προσφέρουν συμφωνία μεγίστης διάρκειας τεσσάρων ετών  δίνοντας του 75 εκατομμύρια δολάρια.