Η δράση των παιχνιδιών της preseason που έγιναν τα ξημερώματα δεν απογοήτευσε καθώς πρόσφερε αρκετό θέαμα. Αρχίζουμε από τους σαρωτικούς Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο, που επικράτησαν εντός έδρας των Τζαζ με 133-99.Όπως μαρτυρά το σκορ, τα «Ελάφια» ήταν καταιγιστικά για τρία δωδεκάλεπτα και «διέλυσαν» τους «Μορμόνους».

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίρνουν σχετικά γρήγορα διψήφια διαφορά με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μπαίνει στο παρκέ ορεξάτος(24-14 στο 7’). Ο Μάικ Μπούντενχόλζερ χρησιμοποίησε την βασική του πεντάδα στα πρώτα λεπτά και είδε την ομάδα να προηγείται με +9 (23-34) στη λήξη της πρώτη περιόδου.

Από εκεί και πέρα, με τον Κρις Μίντλετον να αναλαμβάνει δράση, το Μιλγούκι έφτασε μέχρι το +17(46-29 στο 17’) με την Γιούτα να μην μπορεί να αντιδράσει σε ικανοποιητικό βαθμό και να βρίσκει τον εαυτό της ακόμη και στο -20(64-44).

Η τρίτη περίοδος ήταν ακόμη χειρότερη για τους φιλοξενούμενους καθώς δέχτηκαν 37 πόντους σε 11’ λεπτά με τους Μπακς να «κλειδώνουν» νωρίς την υπόθεση νίκη. Τα «Ελάφια» προηγήθηκαν με 40 πόντους(101-61) στο 35’ και στη τελευταία περίοδο άφησαν το…πόδι από το γκάζι με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί το τελικό 133-99.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε μόλις 21 λεπτά, όμως πρόλαβε να πετύχει 22 πόντους και να μαζέψει 11 ριμπάουντ μοιράζοντας επίσης 4 ασίστ. Ακόμη, Κρις Μίντλετον και Μπρούκ Λόπεζ είχαν από 14, ενώ ο Ντράγκαν Μπέντερ πρόσθεσε 11 με τον Θανάση Αντετοκούνμπο να έχει 9 πόντους και 5 ριμπάουντ σε 16’

Για την Γιούτα, που παρατάχθηκε χωρίς Ινγκςλ και Γκομπέρ, ο Ντόνοβαν Μίτσελ είχε 14 πόντους και ο Τόνι Μπράντλεϊ πρόσθεσε 17 μαζί με 10 ριμπάουντ.

Το ντεμπούτο των Πορζίνγκις, Ντόνσιτς

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της βραδιάς, το Ντάλας ηττήθηκε με 124-117 στο Ντιτρόιτ από τους Πίστονς με τον Ρικ Κάρλάιλ να δοκιμάζει για πρώτη φορά μαζί τους Ντόνσιτς και Πορζίνγκις.

Το πρώτο μέρος κύλησε ομαλά για τους φιλοξενούμενους με τους Μάβερικς να προηγούνται ακόμη και με 15 πόντους(37-52 στο 19’) και το Ντιτρόιτ να μαζεύει την διαφορά στο τέλος του ημιχρόνου σε μονοψήφιο νούμερο(59-50 στο 24’).Οι Πίστονς αύξησαν την παραγωγικότητα τους στο δεύτερο μέρος και με επιμέρους 74-58 σε 24’ έφτασαν στη νίκη απέναντι στους Μάβερικς.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κέναρντ με 19 πόντους και 5-6 τρίποντα, ενώ ο Ντέρικ Ρόουζ ήρθε από τον πάγκο(ξεκίνησε ο Τζάκσον) και είχε 18 πόντους και 5 ασίστ σε 24’. Τέλος, από τους βασικούς ξεχώρισε ο Μπλέικ Γρίφιν με 17 πόντους.

Για το Ντάλας, ο Λούκα Ντόνσιτς ήταν εξαιρετικός με 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Κρίσταπς Πορζίνγκις πέτυχε 18 πόντους και μάζεψε 7 ριμπάουντ σε 19’ συμμετοχής. Παράλληλα, ο Τιμ Χάρνταγούεϊ βρέθηκε στο παρκέ 24’ για να προσθέσει 17 πόντους.

Στο Σικάγο, οι Πέλικανς έφτασαν να βρίσκονται πίσω στο σκορ ακόμη και με 21 πόντους, πριν κάνουν μία απίθανη ανατροπή στην 4η περίοδο με τον Ζάιον Ουίλιαμσον να διαλύει την άμυνα των Μπουλς.Συγκεκριμένα, η τρίτη περίοδος έληξε με το εμφατικό 107-86 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά ένα απίθανο επιμέρους 18-41 στη τελευταία περίοδο έφερε την ανατροπή. Ο ρούκι Νικέλ-Αλεξάντερ Ουόκερ πέτυχε 13 πόντους με 7 από αυτούς να έρχονται στο τελευταίο κρίσιμο τρίλεπτο.

Για τους νικητές εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε ο Ζάιον Ουίλιαμσον που πέτυχε 29 πόντους, μάζεψε 4 ριμπάουντ και μοίρασε 4 ασίστ σε 27’ συμμετοχής, ενώ ο Νίκελ Αλεξάντερ-Ουόκερ πέτυχε 13 πόντους και μοίρασε 7 ασίστ. Για τους «Ταύρους» του Τζιμ Μπόιλεν, ο Ζακ Λαβίν είχε 28 πόντους με 10-16 σουτ, ενώ ο Όττο Πόρτερ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 7 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Στη Σάρλοτ, οι Χιτ χρειάστηκαν μόλις ένα καλό πρώτο ημίχρονο για να φτάσουν σε μία εύκολη νίκη επί των Χόρνετς με 94-108, με ελλείψεις μάλιστα αρκετών βασικών παικτών(Μπάτλερ, Ντράγκιτς, Ουίνσλο, Όλινικ).Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Ουέτερς με 19 πόντους, ενώ από πλευράς Σάρλοτ, ο Ροζίερ ήταν πρώτος σκόρερ με 18 πόντους.

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας οι Ορλάντο Μάτζικ πανηγύρισαν την τρίτη τους νίκη σε ισάριθμα φιλικά επικρατώντας εκτός έδρας των Ατλάντα Χοκς με 88-97. Για τους νικητές, που «έκλεισαν» τα τελευταία 8’ του παιχνιδιού με επιμέρους με 18-11, ο Τέρενς Ρος πέτυχε 20 πόντους, ενώ Άισακ και Βούσεβιτς πρόσθεσαν από 13. Για του Χοκς, ο Τρέι Γιανγκ είχε 18 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ.

Τέλος, στο διεθνές φιλικό της βραδιάς, οι Ουίζαρντς επικράτησαν των Γκουανζού Λάιονς με 137-98. Το παιχνίδι ήταν ένας «μονόλογος» των «μάγων», που έδωσαν αρκετό χρόνο σε αναπληρωματικούς και παίκτες που δεν θα βλέπουμε συχνά στην Regular Season. O Μόριτς Βάγκνερ έδωσε συνέχεια στις καλές εμφανίσεις τελειώνοντας την αναμέτρηση με 21 πόντους, ενώ για την Γκουανζού ο Χάρις ήταν πρώτος σκόρερ με 25 πόντους.

Τα στιγμιότυπα των αναμετρήσεων:

 

Tags:
NBA