Το Τορόντο περίμενε πως και πως την αναμέτρηση που έγινε τα ξημερώματα στην «Scottiabank Arena» και οι παίκτες του Νικ Νερς δεν απογοήτευσαν το κοινό τους. Η ομάδα του Τορόντο επικράτησε 118-109 επί των πρωταθλητών Ουόριορς και πήραν προβάδισμα στην σειρά των τελικών. Οι πρωταθλητές αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα στην επίθεση τους καθώς οι γηπεδούχοι τους ανάγκασαν σε 17 λάθη, ενώ Κάρι δεν βρήκε συμπαραστάτες στην επίθεση.

Από την άλλη, οι Ράπτορς πίεσαν πολύ στην άμυνα, έβγαλαν εκτός αγώνα τον Ιγκουαντάλα και τον Τόμπσον, ενώ έπαιξαν εξαιρετική άμυνα πάνω στο πικ εν ρολ του Κάρι με το Γκριν, παρότι ο πρώτος πέτυχε 35 πόντους και ο δεύτερος έκανε τριπλ-νταμπλ.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα οι Ράπτορς κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα 7 πόντων(18-11), πριν οι «Πολεμιστές» απαντήσουν και μειώσουν σε 22-19 με το σκορ της 1ης περιόδου να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα(25-21) με το Γκασόλ(8) και τον Σιάκαμ(5) να έχουν 13 από τους 25 πόντους της ομάδας τους.

Η δεύτερη περίοδος συνέχισε στο ίδιο «μοτίβο» με τους γηπεδούχους να έχουν «βραχεία κεφαλή» στο σκορ και τους πρωταθλητές να δυσκολεύονται να βρουν ρυθμό στην επίθεση. Το πρώτο προσπέρασμα, μετά την αρχή του αγώνα, έγινε στα μέσα του 2ου δωδεκαλέπτου(5 λεπτά πριν το τέλος), όπου οι Ουόριορς με μικρό σερί 0-6 πήραν το προβάδισμα με 40-41. Οι γηπεδούχοι απάντησαν άμεσα με 7 συνεχόμενους πόντους του τρομερού Σιάκαμ με τους Ράπτορς να πετυχαίνουν συνολικά 19 πόντους (επιμέρους 19-10) σε λιγότερα από 5 λεπτά και να κλείνουν το ημίχρονο με προβάδισμα της τάξεως των 10 πόντων(59-49).

Η τρίτη περίοδος άνηκε στους Λέοναρντ και Σιάκαμ. Το δίδυμο των φόργουορντ των Καναδών έκανε «όργια» σε αυτό το διάστημα του παιχνιδιού με τον 25χρονο παίκτη από το Καμερούν να πετυχαίνει 14 πόντους και να διατηρεί την διαφορά κοντά και γύρω από τους 10 πόντους. Η ομάδα του Στιβ Κερ έφτασε στο -5(74-79), μετά από lay-up του Λίβινγκστον με τρία λεπτά να απομένουν, όμως ένα επιθετικό ξέσπασμα του Λέοναρντ και ένα τρίποντο του πρώην παίκτη των Ουόριορς, Πατρικ ΜακΚο, γύρισε και πάλι το «μομέντουμ» προς την πλευρά των Καναδών(88-81 σκορ 3ης περιόδου).

Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού, ο Κάζινς κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα με το όγκο του και να βοηθήσει το Γκόλντεν Στέιτ να μειώσει στο 87-90 στα πρώτα δύο λεπτά του δωδεκαλέπτου με τον Κερ να τον αποσύρει γρήγορα καθώς οι γηπεδούχοι άρχισαν να«χτυπούν» τον «Boogie» στις αλλαγές στα σκριν. Οι Ράπτορς ήταν εξαιρετικά συγκεντρωμένοι και μετά από μεγάλα σουτ των Σιάκαμ και ΦανΒλιτ, όπως επίσης και δύο τρίποντα από Γκριν και Λέοναρντ έφτασαν πολύ γρήγορα την διαφορά στους 11 πόντους(103-92 στο 42’).

Τα συνεχόμενα εύστοχα σουτ των Κάρι και Τόμπσον δεν πτόησαν την άμυνα του Τορόντο που αρνούνταν πεισματικά να δώσει το τρίποντο στους «Splash Brothers». Ο Φρεντ ΒανΦλιτ έπαιξε σπουδαίο ρόλο στο κρίσιμο τελευταίο τρίλεπτο καθώς πέτυχε 4 κομβικούς πόντους και έδωσε το απόλυτο πλεονέκτημα στην ομάδα του(113-103 στο 46’).Από εκεί και πέρα, ο Σιάκαμ πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και έσπρωξε την μπάλα στο καλάθι διαμορφώνοντας το 115-106 με 57’’ να απομένουν με το τρίποντο του Λάουρι από τα 9 μέτρα να είναι το… κερασάκι στην τούρτα της νίκης της ομάδας του.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Σιάκαμ με 32 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Λέοναρντ πέτυχε 23 πόντους με 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Παράλληλα, σημαντική συμβολή είχαν ο Γκασόλ με 20 πόντους και ΒανΦλιτ που ήρθε από τον πάγκο για να δώσει 15 πόντους.

Για τους πρωταθλητές, ο Κάρι, που είναι πρώτος παίκτης που φτάνει τα 100 τρίποντα σε τελικούς NBA, πέτυχε 34 πόντους μοιράζοντας 5 ασίστ και μαζεύοντας 5 ριμπάουντ, ενώ ο Τόμπσον πρόσθεσε 21. Τέλος, ο Ντρέιμοντ Γκριν πέτυχε το τρίτο συνεχόμενο τριπλ-νταμπλ με 10 πόντους, 10 ασίστ και 10 ριμπάουντ.

Το επόμενο παιχνίδι και δεύτερο της σειράς διεξάγεται ξημερώματα Δευτέρας και πάλι στο Τορόντο.

 

Τορόντο Ράπτορς- Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 118-109 (1-0)