Η χρονιά για τους «ταύρους» ολοκληρώθηκε πριν από λίγες μέρες με την ομάδα του Σικάγο να γνωρίζει τον αποκλεισμό από τους Μπόστονς Σέλτικς με 4-2. Μερικά από τα στελέχη της ομάδας όπως ο  Τζον Πάξον και ο general manager, Γκαρ Φόρμαν μίλησαν εφ’ όλης της ύλης και αποκάλυψαν μερικά από τα σχέδια τους ενόψει της επόμενης χρονιάς. Οι παράγοντες των Μπουλς ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει ο Χόιμπεργκ,πως θέλουν να κρατήσουν τον Ρόντο αλλά άφησαν στον «αέρα» το θέμα παραμονής του Τζίμι Μπάτλερ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Τζον Πάξον:

« Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην ανάπτυξη των παικτών μας στην offseason,αυτή είναι μια διαδικασία που πρέπει να γίνει. Έχουμε όλοι την ευθύνη για το τι έγινε φέτος,υπήρξε αρκετή ασυνέπεια.»

– Για το αν θα μείνει ο Ρόντο υποστήριξε ότι:

« Είναι μια καλή ευκαιρία να κρατήσουμε τον Ρόντο και του χρόνου.»

– Για τον Τζίμι Μπάτλερ:

« Ο Τζίμι είναι μακράν ο καλύτερός μας παίκτης. Είναι από τους πιο εργατικούς παίκτες στην λίγκα»

-Για το αν θα μείνει ο Ουέιντ:

«Ο Ουέιντ θα δει την κατεύθυνση της ομάδας στην offseason και αναμένεται να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουμε»

-Στην συνέχεια την σκυτάλη πήρε ο general manager της ομάδας,Γκάρ Φόρμαν ο οποίος ξεκίνησε με τον Νίκολα Μίροτιτς λέγοντας ότι:

«Εκτιμάμε πολύ τον Νίκο. Όταν βρίσκεται στο παρκέ με συγκεκριμένα σχήματα,είμαστε πάρα πολύ αποδοτικοί. Μας το έχει ξεκαθαρίσει και ο ίδιος ότι θέλει να μείνει στο Σικάγο. Ευχόμαστε να έχουμε τον Μίροτιτς μαζί μας,να δουλέψει το καλοκαίρι. Ελπίζουμε να είναι πιο σταθερός σε απόδοση». Να θυμίσουμε ότι ο 26χρονος φόργουορντ με το Ισπανικό διαβατήριο, θα είναι restricted free agent το επόμενο καλοκαίρι

 -Όπως ήταν αναμενόμενο ρωτήθηκε και για το τίθεται θέμα αποχώρησης του Φρεντ Χόιμπεργκ,και με την σειρά του είπε ότι:

« Ο Φρέντ είναι ο προπονητής μας. Εμείς συνεχίζουμε να τον στηρίζουμε και να του δίνουμε τους απαραίτητους πόρους που χρειάζεται για να να πετύχει.»

-Τέλος τόνισε πως επιθυμία του συλλόγου είναι να δώσει έμφαση σε παίκτες μικρής ηλικίας αλλά σύμφωνα με τον Φόρμαν  με τον.. σωστό τρόπο!

« Πρέπει να δούμε τι μπορούν να κάνουν οι νέοι παίκτες για εμάς. Η ανάπτυξη παικτών είναι κάτι στο οποίο εστιάζουμε. Χρειαζόμαστε βετεράνους παίκτες ώστε να πλαισιώσουν τα νέα παιδιά και να τους δείξουν πως να είναι ανταγωνιστικοί παρά το πως να χάνουν»