Μετά από 20 συν μια χρονιές στο ΝΒΑ ο Κέβιν Γκαρνέτ αποφάσισε να βάλει τέλος στην σπουδαία καριέρα του, και να γίνει ο τρίτος πολύ μεγάλος αθλητής που αποσύρεται μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά τους Κόμπε Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν.

Ο 40χρονος πάουερ φόργουορντ, όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος του ESPN, Μαρκ Στέιν, βρίσκεται σε συζητήσει με την διοίκηση των Τίμπεργουλφς ώστε να «σπάσει» το συμβόλαιο του. Ο «KG» αποτελεί έναν από τους παίκτες που έχει γράψει την δική του ιστορία στον μαγικό κόσμο του NBA, ξεκινώντας την σπουδαία καριέρα του το 1995 όταν η νυν ομάδα του τον επέλεξε στο Νο5 του ντράφτ. Από το 1995 ως το 2007 αγωνίστηκε με τους «λύκους», για να μετακομίσει το 2008 στην Βοστόνη, οδηγώντας μαζί με τους Πολ Πιρς και Ρέι Άλεν τους Σέλτικς στο πρωτάθλημα, με την συγκεκριμένη τριάδα παικτών να μένει στην ιστορία του συλλόγου.

Ο Γκαρνέτ στην συνέχεια αγωνίστηκε στο Μπρούκλιν (2013-2015) και πέρυσι επέστρεψε στην πρώτη του ομάδα, έχοντας πλέον στο μυαλό του την αποχώρηση από την ενεργό δράση. Αγωνίστηκε συνολικά 15 φορές σε All Star Game, επιλέχθηκε 4 φορές στην καλύτερη πρώτη πεντάδα και 9 φορές στην καλύτερη αμυντική πεντάδα, ενώ κέρδισε και μια φορά το βραβείο του MVP (2004).Έχει επίσης κερδίσει το χρυσό μετάλλιο με τις Η.Π.Α στους Ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ το 2000.

Έχει αγωνιστεί σε 1462 παιχνίδια από τα οποία στα 1425 βρέθηκε στην πρώτη πεντάδα ως starter, ενώ έχει 17,8 πόντους κατά μέσο όρο στην καριέρα του. Σε αυτά τα παιχνίδια προσθέστε και 143 παιχνίδια στα πλέι οφ με τα ποσοστά του να βρίσκονται στους 18,2 πόντους. Τέλος, ο Γκαρνέτ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους «trash-talkers» στην ιστορία της λίγκας.