Οι Σπερς και οι Χιτ προχωρούν στα πλέι οφ μετά τις νίκες τους επί Λέικερς και Μιλγουόκι, την ώρα που Γκόλντεν Στέιτ και Βοστόνη μείωσαν σε 3-1.

Τα αποτελέσματα:
Νέα Υόρκη – Βοστόνη 90-97
Μαϊάμι – Μιλγουόκι 88-77
Σαν Αντόνιο – Λέικερς 103-82
Ντένβερ – Γκόλντεν Στέιτ 101-115

Η ομαδικότητα έδωσε την πρόκριση

Το Σαν Αντόνιο επιβλήθηκε με 103-82 των Λέικερς, έκανε το 4-0 στη σειρά και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση των πλέι οφ. Ο Τόνι Πάρκερ σημείωσε 23 πόντους, ο Τιμ Ντάνκαν πρόσθεσε άλλους 11 καθώς και 6 ριμπάουντ, με τον Γκρεγκ Πόποβιτς να μιλάει μετά το ματς για άνιση… μάχη.

“Προφανέστατα δεν ήταν δίκαιη μάχη. Όταν είσαι ανταγωνιστικός, θέλεις ν’ ανταγωνίζεσαι σε όλα τα επίπεδα και προφανώς οι Λέικερς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι τέτοιο. Χαίρομαι που κερδίσαμε τη σειρά. Η συγκέντρωσή μας ήταν απίθανη” είπε ο προπονητής των Σπερς.

Στην αντίπερα όχθη, ο Ντουάιτ Χάουαρντ σημείωσε μόλις επτά πόντους και αποχώρησε στο τρίτο 12λεπτο όταν και αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες. Πρώτος σκόρερ για τους Λέικερς, ο Πάου Γκασόλ με 16 πόντους.

“Η σεζόν έμοιαζε με εφιάλτη. Σαν ένα κακό όνειρο από το οποίο δεν μπορούμε να ξυπνήσουμε. Έτσι νιώθω πως μοιάζει” είπε ο Χάουαρντ, που τον πρώτο χρόνο με τους Λέικερς κέρδισε μια θέση στα πλέι οφ στο… νήμα και δεν κατάφερε να φτάσει ως το τέλος.

“Σκούπα” και για τους Χιτ

Το Μαϊάμι επικράτησε εκτός έδρας με 88-77 του Μιλγουόκι, έκανε το 4-0 και συνεχίζει την πορεία του στα πλέι οφ. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς σημείωσε 30 πόντους (είχε ακόμα 8 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 κλεψίματα), ο Ρέι Άλεν έκανε ένα ακόμα εντυπωσιακό παιχνίδι με 16 πόντους και 7 ριμπάουντ.

“Είχαν όλο το… πακέτο. Όταν έχεις τη δυνατότητα να έχεις έξω έναν παίκτη σαν τον Ουέιντ και να παίζεις σε υψηλό επίπεδο, τότε έχεις τον χαρακτήρα του πρωταθλητή” είπε ο προπονητής του Μιλγουόκι, Τζίμ Μπόιλαν.

Για τους Μπακς, ο Μόντα Έλις τελείωσε το ματς με 21 πόντους και ο Λάρι Σάντερς με 7 πόντους και 11 ριμπάουντ.