Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δε θεωρείται τυχαία ένας από τους καλύτερους παίκτες στη σύγχρονη ιστορία του ΝΒΑ, με τα δύο συνεχόμενα βραβεία MVP του αλλά και τις πάμπολλες συμμετοχές του στις All NBA και All Star πεντάδες να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!

Χθες ωστόσο, συνέχισε να γράφει με χρυσά γράμματα το όνομά του στο πάνθεον της κορυφαίας λίγκας του κόσμου, αφού έφτασε τους 12.000 πόντους καριέρας στον αγώνα κόντρα στους Philadelphia 76ers.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας σούπερ σταρ τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 3 συνολικά κλεψίματα και τάπες και οδήγησε τους Milwaukee Bucks σε μια πολύ εύκολη επικράτηση επί της δεύτερης τη τάξει ομάδας της ανατολικής περιφέρειας, που αγωνίστηκε δίχως τους Joel Embiid και Ben Simmons.

Ταυτόχρονα, αυτή η εξωφρενική επίδοση τον φέρνει αυτόματα σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ των «Ελαφιών», αφού μονάχα ο σπουδαιότερος παίκτης στην ιστορία του οργανισμού, Kareem Abdul Jabbar, και o Glenn Robinson έχουν πετύχει κάτι αντίστοιχο, με τον Γιάννη να έχει όλα τα φόντα -και το loyalty- για να καταφέρει να περάσει κάποτε στην κορυφή.
Πλέον, ο Αντετοκούνμπο μετράει 12.023 πόντους σε 578 παιχνίδια (20.8 ανά αγώνα) και από χθες είναι ο δεύτερος σκόρερ όλων των εποχών, προσπερνώντας τον Robinson (12.010 πόντοι/ 21.1 ανά αγώνα).

 

Αναλυτικά οι 3 πρώτοι σκόρερ στην ιστορία των Bucks:

 

  • Kareem Abdul- Jabbar 14.211 πόντοι
  • Γιάννης Αντετοκούνμπο 12.023 πόντοι
  • Glenn Robinson 12.010 πόντοι

Ταυτόχρονα, τα ρεκόρ δεν είχαν σταματημό για τον πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού, αφού έγινε μόλις ο πρώτος παίκτης από το 1990 και τον Fat Lever που τελειώνει έναν αγώνα με 24+ πόντους, 14+ ριμπάουντ και 7+ ασίστ αγωνιζόμενος μονάχα 24 λεπτά!

Για την ιστορία, ο οργανισμός του Wisconsin επικράτησε με 132-94 και, εκτός του Γιάννη, υπήρχαν ακόμα 6 παίκτες σε διψήφιες αποχρώσεις πόντων, με τους 17 του Bobby Portis να ξεχωρίζουν.
Τέλος, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο αγωνίστηκε 11 λεπτά και μέτρησε 4 πόντους, 6 ριμπάουντ, 5 ασίστ και κανένα λάθος.

 

Δείτε τις φάσεις του Γιάννη:

 

 

Δείτε τις φάσεις του αγώνα: