Είναι πολύ πιθανό το σίριαλ στην υπόθεση της μετακίνησης του Ντουάιτ Χάουαρντ να τελειώσει με τριπλή ανταλλαγή και με τον ίδιο να καταλήγει στους Νετς. Σε αυτή την ανταλλαγή μαζί με τους Νετς και τους Μάτζικ θα εμπλακούν και οι Καβαλίερς.

Αν αυτή η ανταλλαγή ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει 11 παίκτες και αρκετά ντραφτ πικ. Οι Ορλάντο Μάτζικ Θέλουν να ξεφορτωθούν τα βαριά συμβόλαιο των Χίντο Τούρκογλου και Τζέισον Ρίτσαρντσον και Θα προσπαθήσουν να το κάνουν. Επιπλέον οι “μάγοι” μέσα από την ανταλλαγή θα πάρουν τον Μπρουκ Λόπεζ αλλά θα επιδιώξουν να πάρουν και αρκετά μελλοντικα ντραφτ πικ.

Οι Νετς από την πλευρά τους θα πάρουν τον μεγάλο τους στόχο τον Ντουάιτ Χάουαρντ. Άλλωστε και ο δυναμικός σέντερ έχει δηλώσει πολλές φορές ότι θέλει να πάει στην ομάδα του Μπρούκλιν. Οι Κλίβελαντ Καβαλίερς θα αποκτήσουν μέσω sign and trade τον Κρις Χάμφρις και παράλληλα θα δώσουν και αυτοί κάποια μελλοντικά νταφτ πικ.

Αν  η ανταλλαγή τελειώσει και τυπικά θα γίνει πράξη η επιθυμία του Χάουαρντ να πάει στους Νετς και παράλληλα η ομάδα του Μπρούκλιν θα φτιάξει μια νέα big-3 μαζί με τους Ντερόν Ουίλιαμς και Τζο Τζόνσον. Πάντως για να ολοκληρωθεί η συμφωνία θα πρέπει να ικανοποιηθούν από τα ανταλλάγματα και οι Μάτζικ και οι Καβαλίερς.