Ο Jayson Tatum έχει φτάσει ξανά τόσο μακριά στα Playoffs. Ποτέ όμως δεν βρέθηκε τόσο κοντά στο σημείο, να… μυρίζει τους Τελικούς. Να τους αγγίζει. Στο ίδιο παιχνίδι μάλιστα στο οποίο η Βοστόνη έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση, ο Tatum έκανε και κάτι ιστορικό, που τον τοποθετεί στην ίδια πρόταση με ίνδαλμα του, τον Kobe Bryant.

Ο σούπερ σταρ των “κελτών” έγινε μόλις ο 2ος νεαρότερος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ, που ξεπέρασε τους 1.500 πόντους στα Playoffs, σε ηλικία 24 ετών και 83 ημερών. Μόνο ο αείμνηστος “Black Mamba” το έκανε πιο γρήγορα από αυτόν. Ήταν 23 ετών και 268 ημερών, όταν τους ξεπέρασε, σε μία νίκη των Lakers στο Sacramento, στις 18/5/2002.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΕΛΙΚΟΥΣ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ- Ο HORFORD

Μία ανάσα από το να σπάσει μία… κατάρα είναι ο Al Horford. Ο σέντερ των Celtics είναι ο παίκτης με τους περισσότερους αγώνες στα Playoffs στην ιστορία του ΝΒΑ, δίχως να καταφέρει ποτέ να παίξει σε Τελικούς. Το σημερινό ήταν το υπ’ αριθμόν 140 παιχνίδι του 36χρονου σέντερ, ο οποίος έχει απουσιάσει από την postseason μόνο δύο φορές στην 15ετή καριέρα του: το 2014 και το 2021.

Άξιο αναφοράς είναι και ένα ιδιαίτερο στατιστικό για τα φετινά Playoffs. Στους τελευταίους 17 αγώνες ο μέσος όρος των πόντων με τον οποίον επικράτησαν οι νικήτριες ομάδες, ήταν 19,8!

Καλύτερο παράδειγμα ίσως να μην υπάρχει από τη σειρά Miami – Boston, καθώς και στους πέντε αγώνες έχει υπάρξει προβάδισμα 20+ πόντων για κάποια εκ των δύο ομάδων.