Πατώντας το… γκάζι στη δεύτερη περίοδο (36-23), οι Washington Wizards κατάφεραν να χτίσουν από νωρίς μια αρκετά τρανή διαφορά κόντρα στους Indiana Pacers, και εν τέλει να επικρατήσουν με 142-115, αρπάζοντας το 8ο και τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο για τα Playoffs της Ανατολής.

Οι Bradley Beal και Russell Westbrook ήταν για ακόμα μια φορά οι κύριοι διακριθέντες για την ομάδα της πρωτεύουσας, που επιστρέφει για πρώτη φορά στην postseason από το 2018, μετρώντας 25 πόντους, 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 18 πόντους, 8 ριμπάουντ, 15 ασίστ ενάντια στους λειψούς Pacers.
Επίσης, ιδιαίτερη μνεία αξίζει και στον Roy Hachimura -που στη δεύτερη σεζόν του στο ΝΒΑ ήταν εξαιρετικά ώριμος- ο οποίος μέτρησε 18 πόντους (6-8 σουτ, 2-3 τρίποντα), αλλά και στον Daniel Gafford που ήταν ηγεμονικός στο βασίλειο του ζωγραφιστού, σημειώνοντας 15 πόντους (6-8 σουτ), 13 ριμπάουντ και 5 τάπες!

 

 

 

 

 

Από την άλλη μεριά, μονάχα οι Sabonis και Brogdon εμφανίστηκαν για τους ηττημένους -που αγωνίστηκαν δίχως την παρουσία των Turner και LeVert– με την 3η συνεχόμενη ήττα από τους Wizards να είναι ουσιαστικά αναπόφευκτη, όπως και το πρόωρο φινάλε μιας σεζόν που είχε εκκινήσει με ιδιαίτερες περγαμηνές για την Indiana, η οποία επιθυμούσε να έχει μια πιο βαθιά πορεία σε σχέση με την περσινή σεζόν στη «φούσκα» του Ορλάντο.

Πλέον, η αρμάδα του Scott Brooks θα αντιμετωπίσει τους πρωτοπόρους της ανατολικής περιφέρειας Philadelphia 76ers προσπαθώντας να διεκδικήσει την πρόκριση στα ημιτελικά για πρώτη φορά από το 2017, όταν είχε αποκλειστεί από τους Boston Celtics με 3-4.