Οι Ρόκετς κατάφεραν να κερδίσουν για 4η φορά τους Θάντερ με 105-99 και πήραν το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά της δυτικής περιφέρειας μετά τους Ουόριορς. Ο σούπερ σταρ των Τεξανών, Τζέιμς Χάρντεν είχε 34π., 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 τάπες, ενώ πολύ καθοριστικός ήταν και ο Λου Ούλιαμς με 22π. με τον πρώην παίκτης των Λέικερς να έχει 50% ευστοχία στα σουτ που επιχείρησε. Στην τελευταία παράσταση του Ράσελ Ουέστμπρουκ για φέτος ο εκρηκτικός γκαρντ για μια ασίστ δεν μπόρεσε να πετύχει triple double με τον απόφοιτο του Ucla να μετράει 47π., 11 ριμπάουντ και 9 ασίστ, αλλά και πάλι πάλευε απελπιστικά μόνος του για το κάτι παραπάνω. Η σειρά ολοκληρώθηκε, με τους Ρόκετς να περιμένουν τον νικητή του ζευγαριού Σπερς – Γκρίζλις εν όψει της ημιτελικής φάσης των play offs στην δύση.

Μια ακόμη ομάδα από το Τέξας, οι Σαν Αντόνιο Σπερς επικράτησαν με 116-103 των Μέμφις Γκρίζλις και ξανά απέκτησαν προβάδισμα, με 3-2 στην σειρά Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη την διάρκεια, αλλά στο τέλος τα «Σπιρούνια» με ένα σερί 13-0 ευτύχησαν να πάρουν την νίκη. Κορυφαίος για τους Σπερς δεν θα μπορούσε να ήταν άλλος από τον Καουάι Λέοναρντ ο οποίος είχε 28π. και 6 ασίστ σε περίπου 40′ συμμετοχής. Ο Πάτι Μιλς πραγματοποίησε την καλύτερη φετινή του εμφάνιση στην post season με τον Αυστραλό γκαρντ να πετυχαίνει 20π. με 5/7 τρίποντα. Στην αντίπερα όχθη ο Κόνλευ ολοκλήρωσε τον αγώνα με 26π., 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ, ενώ άλλους 17π. πρόσθεσε  ο Μαρκ Γκασόλ. Το 6ο παιχνίδι της σειράς είναι προγραμματισμένο για τα ξημερώματα της Παρασκευής στο «Fedex Forum».

Σε ένα συναρπαστικό αγώνα στο Λος Άντζελες, οι Κλίπερς ηττήθηκαν με 96-92 από την Γιούτα Τζαζ και πλέον οι «μορμόνοι» βρίσκονται πολύ κοντά στο να περάσουν στην επόμενη φάση των play offs, κάτι το οποίο έχει να συμβεί από την σεζόν 2009-2010. Ο Χέιγουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 27π., 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 2 κλεψίματα, ενώ στους 14π., έμεινε ο Τζο Τζόνσον ο οποίος σε ακόμη ένα παιχνίδι πέτυχε αρκετά κρίσιμα καλάθια. Για τα «καράβια», Πολ και Ρέντικ προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό με 28 και 26π., αντίστοιχα αλλά δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την ήττα για την ομάδα τους. Με double double ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Τζόρνταν ο οποίος μέτρησε 14π. και 12 ριμπάουντ. Τα ξημερώματα του Σαββάτου οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους στην έδρα των Τζαζ και σε περίπτωση νίκης της, η σειρά θα λήξει με την ομάδα του Κουίν Σνάιντερ να αντιμετωπίζει τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς στα ημιτελικά της περιφέρειας.

 

ΑΝΑΤΟΛΗ

Μπόστονς Σέλτικς – Σικάγο Μπουλς 2-2

Κλίβελαντ Καβαλίερς – Ιντιάνα Πέισερς 4-0

Τορόντο Ράπτορς – Μιλγουόκι Μπακς 3-2

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς – Ατλάντα Χοκς 2-2

ΔΥΣΗ

Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς – Πόρτλαντ Τρειλ Μπλέιζερς 4-0

Σαν Αντόνιο Σπερς – Μέμφις Γκρίζλις 3-2

Χιούστον Ρόκετς – Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 4-1

Λος Άντζελες Κλίπερς – Γιούτα Τζάζ 2-3

 

Houston Rockets- Oklahoma City Thunder Full Game Highlights

 

San Antonio Spurs- Memphis Grizzlies Full Game Highlights

Los Angeles Clippers- Utah Jazz Full Game Highlights