Σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αυτή της πανδημίας του κορονοϊό και ενώ όλα τα πρωταθλήματα βρίσκονται σε παύση για να μην εξαπλωθεί ο ιός, ο O.J. Mayo υπέγραψε με τους Flying Leopards στην Κίνα.

Ο Mayo αποτελούσε έναν ιδιαίτερα χαρισματικό σκόρερ στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ. Για πολλούς ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα που πέρασαν από το πρωτάθλημα. Το 2008 όντας το νούμερο 3 στα Drafts του ΝΒΑ, ο Mayo ξεκινάει την επαγγελματική του καριέρα και εκπλήσει τους πάντες με τη φανέλα των Memphis Grizzlies

Στη συνέχεια της καριέρας του, παρουσιάστηκαν στον Mayo κάποια προβλήματα. Το 2016 όντας ήδη ένας από τους καλύτερους βασικούς γκαρντ της Λίγκας, τιμωρήθηκε από το ΝΒΑ, διότι παραβίασε τους όρους περί χρήση ναρκωτικών ουσιών. Από τότε, τίποτα δεν είναι το ίδιο στη ζωή του. Χωρίς να μπορεί να βρει επαγγελματικό καλό συμβόλαιο, πλέον φτάνει να υπογράφει στο πρωτάθλημα της Κίνας με τη φανέλα των Flying Leopards.

Το 2018 έκανε το πέρασμά του από το Πουέρτο Ρίκο και συγκεκριμένα  με τους Atléticos de San Germán, πραγματοποιώντας σπουδαίες εμφανίσεις. Ωστόσο, ο 32χρονος NBAer ήθελε να επιστρέψει στο πρωτάθλημα που τον ανέδειξε αυτό των Η.Π.Α. Ωστόσο δεν τα κατάφερνε και έπαιζε σε πρωτάθλημα της Ταϊβάν και στη δεύτερη κατηγορία του πρωταθλήματος στην Κίνα

Στο κορυφαίο πρωτάθλημα του πλανήτη σε 8 μόλις χρονιές, o O.J. Mayo μετρούσε 13,8 πόντους, 3,1 ριμπάουντ και 2,9 ασίστ μέσο όρο, διαθέτοντας και το εκπληκτικό ποσοστό των 37.3% στα σουτ τριών πόντων. Εκτός από τους Memphis Grizzlies και τους Milwaukee Bucks, o Mayo έκανε και το πέρασμά του από τους Dallas Mavericks.

Πλέον, βρίσκεται στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος της Κίνας με τους Flying Leopards Βέβαια, ο άλλωτε σταρ των Milwaukee Bucks δεν γνωρίζει όπως και κανείς μας το πότε και αν θα συνεχιστούν για φέτος οι αγωνιστικές δραστηριότητες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.