Ο Kevin Porter Jr. άρχισε την επαγγελματική του καριέρα με μία πολύ καλή rookie season, που προμήνυε μία πολλά υποσχόμενη πορεία στο ΝΒΑ. Όχι πια. Ο δευτεροετής γκαρντ βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου στο Cleveland, καθώς σύμφωνα με τα αμερικανικά ρεπορτάζ, οι Cavaliers σκοπεύουν να τον κάνουν ανταλλαγή ή (στη χειρότερη περίπτωση) να τον αποδεσμεύσουν.

Ο Porter έχει τεθεί εδώ και καιρό εκτός ομάδας “για προσωπικούς λόγους”, ωστόσο ήταν έτοιμος να επιστρέψει στη δράση. Το ίδιο βράδυ όμως που οι Cavs αντιμετώπιζαν τους Knicks, ο 20χρονος γκαρντ είχε σοβαρό καυγά με διοικητικό παράγοντα του Cleveland. Ο λόγος; Η απόφαση της ομάδας να του αλλάξει θέση στα αποδυτήρια, προκειμένου να βάλει στη θέση του τον νεοφερμένο Taurean Prince!

Ο Porter Jr. είχε 10 πόντους, 3,2 ριμπάουντ και 2,2 ασίστ κατά μέσο όρο τη σεζόν 2019-20, πριν αρχίσουν τα προβλήματα… Στις 15 Νοεμβρίου 2020 συνελήφθη επειδή είχε στο αμάξι του όπλο, μαριχουάνα κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου σε τρακάρισμα που προκάλεσε ο ίδιος, έχοντας μάλιστα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Τις επόμενες ημέρες ανάρτησε κάποια ανησυχητικά μηνύματα στα social media που πρόδιδαν την κακή ψυχολογική του κατάσταση (τα οποία έσβησε στη συνέχεια) και έκτοτε βρισκόταν εκτός ομάδας “για προσωπικούς λόγους”. Δεν έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος στους Cavaliers.