Η «εκτόξευση» του Γιάννη Αντετοκούνμπο στην «ιεραρχία» του ΝΒΑ δεν είναι υπερβολή. Τουλάχιστον κατά το ESPN. Το αμερικανικό δίκτυο ανακοινώνει κάθε χρόνο την κατά την άποψη των συντακτών του λίστα με τους 400 καλύτερους παίκτες της Λίγκας και για φέτος κατέταξε τον διεθνή φόργουορντ των Μπακς στην 40η θέση! Κοινώς, υψηλότερα από παίκτες όπως οι Ντέρικ Ρόουζ (Μπουλς-Νο41), Ντιρκ Νοβίτσκι (Μαβς-43), Ντουέιν Ουέιντ (Χ ιτ-46), Αλ Τζέφερσον (Χόρνετς-50), Νίκολα Βούτσεβιτς (Μάτζικ-55) και Ρούντι Γκέι (Κινγκς-70)! Ο θεαματικός «Giannis», που πριν την ρούκι σεζόν του (2013-14) είχε βρεθεί στο Νο376 της ίδιας κατάταξης, πέρσι ανέβηκε στο Νο88 και φέτος στην πρώτη 40αδα.

Αυτή η προσωπική τιμή του έρχεται μετά και την ανάδειξη του στην 49η θέση της αντίστοιχης λίστας και του φημισμένου περιοδικού «SLAM», που δημοσιεύει κάθε χρόνο τους 500 καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ! Στην αναφορά του ESPN, μάλιστα, το δίκτυο κάνει λόγο για τον «τον πιθανότατα καλύτερο παίκτη του Μιλγουόκι». Αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «μετά την περσινή σεζόν, είναι πια προς συζήτηση το αν ο Αντετοκούνμπο ή ο Τζάμπαρι Πάρκερ (σ.σ.: Νο2 στο ντραφτ του 2014) είναι το “πρόσωπο” των Μπακς. Αυτό δεν είναι “χτύπημα” στον Πάρκερ. Απλώς ο “Αντέτο” έχει την προσωπικότητα του σταρ και παιχνίδι που είναι ένα ή δύο βήματα από το να φτάσει στην ελίτ της Λίγκας»!

Την ίδια στιγμή που ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συνεχίζει να αποθεώνεται, το όνειρο του αδερφού του, Θανάση, να παίξει φέτος στους Νικς, συνεχίζει να γίνεται πιο δύσκολο. Μετά την αποκάλυψη της «New York Post» ότι «οι μέρες του “Thanasis” είναι μετρημένες στη Νέα Υόρκη», ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού δεν αγωνίστηκε και πάλι έπειτα από απόφαση του κόουτς Ντέρεκ Φίσερ στη φιλική νίκη 101-95 των Νικς (Ντέρικ Ουίλιαμς 19π., Ο’Κουίν 13π.) επί των Σέλτικς (Τόμας 13π.), τα ξημερώματα του Σαββάτου (17/10). Ο Αντετοκούνμπο δεν δείχνει να έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, παρά την προσπάθειά του στις προπονήσεις… Τα υπόλοιπα αποτελέσματα των αγώνων της preseason την Παρασκευή: Φιλάδέλφεια-Ουάσινγκτον 118-127 (Ουίλμπεκιν 21π./Ούμπρε 16π.), Μέμφις-Οκλαχόμα Σίτι 94-78, Ντάλας-Ατλάντα 84-91, Ντένβερ-Φοίνιξ 106-81.