Ούτε στη Νέα Υόρκη, ούτε στην Indiana θα παίζει τη νέα σεζόν ο Gordon Hayward. Ο 30χρονος σμολ φόργουορντ θα φορέσει εν τέλει τη φανέλα της Charlotte, η οποία κατόρθωσε να τον προσελκύσει με 4ετές συμβόλαιο συνολικής αξίας 120 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το ESPN και τον Adrian Wojnarowski!

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Hornets κυνήγησαν τον Hayward. Το καλοκαίρι του 2014 είχε υπογράψει μάλιστα την πρόταση που του είχαν καταθέσει (ως restricted free agent) οι “σφήκες”, ωστόσο η Utah την είχε ματσάρει τότε, κρατώντας τον στο Σολτ Λέικ Σίτι.

Προ ημερών ο Hayward έκανε opt-out από το συμβόλαιό του στη Βοστώνη και οι δύο ομάδες που έριζαν για την απόκτησή του με τις περισσότερες πιθανότητες, ήταν οι Pacers και οι Knicks, με τους πρώτους να φέρονται το φαβορί, βάσει των περισσότερων αμερικανικών ρεπορτάζ. Τελικά, υπολόγιζαν χωρίς τις “σφήκες”, που ισχυροποιούνται πλέον σημαντικά. Ας μην ξεχνάμε ότι είχαν και το Νο. 3 του Draft, όπου επέλεξαν τον LaMelo Ball.

Αν και προέρχεται από μία διετία γεμάτη σκαμπανεβάσματα στη Βοστώνη, ο πρώην all-star (τη σεζόν 2016-17 με τη Utah) παραμένει ένας ποιοτικός σμολ φόργουορντ, που μπορεί να σκοράρει και να δημιουργήσει.

Την προηγούμενη χρονιά είχε 17,5 πόντους, 6,7 ριμπάουντ και 4,1 ασίστ κατά μέσο όρο στην κανονική περίοδο με τους Celtics, αλλά τα νούμερα του έπεσαν κατακόρυφα στα playoffs, στα οποία είχε 10,8 πόντους, 4,0 ρμιπάουντ και 2,4 ασίστ μ.ό., έχοντας χάσει βέβαια προηγουμένως και 12 αγώνες λόγω τραυματισμού.