Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθούν στους τελικούς της Δυτικής περιφέρειας οι Ουόριορς, οι οποίοι επικράτησαν πολύ δύσκολα με 125-121 της εξαιρετικής ομάδας των Μπλέιζερς, και με συνολικό σκορ 4-1 περιμένουν το νικητή που θα προκύψει από το ζευγάρι ανάμεσα στους Θάντερ και τους Σπερς, με την Οκλαχόομα να προηγείται με 3-2. Το παιχνίδι κρίθηκε στα τελειώματα του, με τον Στεφ Κάρι να αναλαμβάνει δράση, και με δυο μεγάλα τρίποντα να οδηγεί τους πρωταθλητές στη νίκη. Συγκεκριμένα ο Κάρι με το σκορ στο 118-116 ανέλαβε το ρίσκο, και με ένα σουτ από αυτά που μας έχει συνηθίσει πέτυχε το 121-116 στα 24,9” πριν το τέλος, βάζοντας τις βάσεις για την πρόκριση.

 

Οι «splash brothers» ήταν αυτοί που οδήγησαν τους πρωταθλητές στους τελικούς της περιφέρειας, με τον Τόμπσον να τους κρατάει στο σκορ ως το τέλος της τρίτης περιόδου, την ίδια ώρα που οι φιλοξενούμενοι είχαν πάρει «φωτιά», έχοντας 16/36 τρίποντα. Ο Τόμπσον δεν πέτυχε κανένα πόντο στην τέταρτη περίοδο, σημείο που ανέλαβε δράση ο Κάρι, και παρά την εξαιρετική εμφάνιση του Μακόλουμ στο ίδιο διάστημα (15 πόντους στο τέταρτο δωδεκάλεπτο), τους οδήγησε στη νίκη…πρόκριση.

Ο Κλέι Τόμπσον σκόραρε 33 πόντους (6/9 τριπ.) με τον Στεφ Κάρι να έχει 29 πόντους (5/11 τριπ.) και 11 ασίστ. Ο Ντρέιμοντ Γκριν σκόραρε 13 πόντους μαζεύοντας 11 ριμπάουντ με τον Άντριου Μπόγκουτ να αποχωρεί τραυματίας. Για τους Μπλέιζερς ο Ντάμιαν Λίλαρντ σκόραρε 28 πόντους (7/24 σουτ, 7 ριμπ., 7 ασίστ), έχοντας κακές επιλογές στο 4ο δωδεκάλεπτο ενώ ο Σι Τζέι Μακόλουμ σκόραρε 27 (11/23 σουτ). Θετικοί σε ένα ακόμα παιχνίδι ήταν οι Άλεν Κράμπε με 20 πόντους (5/7 τριπ.), με τον Αλ-Φαρούκ Αμινού να προσθέτει 16 πόντους (5/10 σουτ, 9 ριμπ.), με την ομάδα του Τέρι Στότς να δείχνει ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά της.