Το μπασκετικό παρελθόν του είναι άμεσα συνδεδεμένο με το Μέμφις, καθώς το… νίκησε στον τελικό του NCAA το 2008 για να κατακτήσει τον τίτλο με το πανεπιστήμιο του Κάνσας! Το μέλλον του Μάριο Τσάλμερς, όμως, που είχε ευστοχήσει σε τρίποντο για την παράταση σε εκείνο το ματς, βρίσκεται πια στο Μέμφις, αφού το βράδυ της Τρίτης (10/11), οι Χιτ τον παραχώρησαν στους Γκρίζλις. Οι συζητήσεις των δύο ομάδων είχαν αρχίσει εδώ και μέρες και ο Τσάλμερς, δις πρωταθλητής το 2012 και 2013, αφήνει το Μαϊάμι, όπου είχε χάσει θέση βασικού μετά την περσινή προσθήκη του Γκόραν Ντράγκιτς, και θα συνεχίσει την καριέρα του στις «Αρκούδες» μαζί με τον Τζέιμς Ένις, αντί των Μπένο Ούντριχ και Τζαρνέλ Στόουκς.

Με αυτή την ανταλλαγή, οι Χιτ έρχονται ένα βήμα πιο κοντά στο να πέσουν κάτω από το όριο του φόρου πολυτελείας του σάλαρι-καπ, αφού θα γλιτώσουν περίπου 6εκατ.δολ.. Ο Τσάλμερς ήταν επιλογή στο Νο34 του ντραφτ του 2008 και σε 8 σεζόν στην Φλόριντα κατέγραψε μ.ο. 8,8π.-3,8ασ. και 36% στα τρίποντα σε 535 ματς (τα 383 ως βασικός) και 27,8΄. Φέτος, όμως, είχε την χειρότερη επίδοσή του, με 5,5π. και 9,1% (με 1/11) στα τρίποντα σε μ.ο. 20΄, ενώ ο Ένις ήταν άποντος σε συνολικά 9΄ συμμετοχή.

Το Μαϊάμι είχε ρεκόρ 292-164 σε κανονική περίοδο και πλέι-οφς με τον Τσάλμερς στην 5αδα, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ αφήνει πίσω του τους 25π. στον 4ο Τελικό του 2012, για το 3-1 κόντρα στην Οκλαχόμα Σίτι, αλλά και τα… 10 τρίποντα (με 34π.) κόντρα στους Κινγκς, το 2013! Ήταν ο 3ος πιο παλιός παίκτης των Χιτ μετά τους Ουέιντ και Χάσλεμ (από 13 σεζόν). Πριν από δύο χρόνια είχε γίνει πρωταγωνιστής ενός επεισοδίου με τον ΛεΜπρον Τζέιμς, κατά την διάρκεια ενός τάιμ-άουτ! Το Μέμφις αποχωρίστηκε τον Ούντριχ (μ.ο. 5,9π. φέτος και 8,7π.-3,5ασ. στην καριέρα του), ενώ ο Στόουκς δεν σκόραρε στα 4 φετινά λεπτά από τον πάγκο. Ο τεχνικός των Χιτ, Έρικ Σποέλστρα, σχολίασε πως «ο Μάριο Τσάλμερς αποχωρεί ως δις πρωταθλητής και θα είναι πάντα ευπρόσδεκτος στο Μαϊάμι».

Στο μεταξύ, η διοίκηση των Χιτ ανακοίνωσε την αποβολή του Τζέραλντ Γκριν από τα δύο επόμενα ματς της ομάδας (ξημερώματα Τρίτης με Λέικερς και Παρασκευής με Τζαζ) για λόγους «επιζήμιας συμπεριφοράς». Οι παράγοντες απέφυγαν και πάλι να αποκαλύψουν τους λόγους, καθώς εξακολουθούν να κρατούν κρυφές και τις αιτίες της πρόσφατης μεταφοράς και νοσηλείας του Αμερικανού φόργουορντ στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Miami Herald», πάντως, ο Γκριν βρέθηκε αναίσθητος και αιμόφυρτος σε διαμέρισμα στο Μαϊάμι και ομάδα διάσωσης δέχθηκε τηλεφώνημα για να τον μεταφέρει σε γειτονική κλινική…