Από τον περασμένο Δεκέμβριο, στη Σάρλοτ είχαν αφήσει να εννοηθεί πως «ψάχνονται» για παραχώρηση του Λανς Στίβενσον, λίγους μόλις μήνες μετά την απόκτησή του από την Ιντιάνα. Και το βράδυ της Δευτέρας (15/6) επιβεβαίωσαν πως δεν είναι ικανοποιημένοι με την προσθήκη του και τον έστειλαν στους Κλίπερς, αντί των Ματ Μπαρνς και Σπένσερ Χόους! Ο -κατά πολλούς προβληματικός σαν χαρακτήρας αλλά και στο παρκέ– Στίβενσον μετακομίζει στο Λ.Α. με στόχο να βρει χρόνο στο rotation της περιφέρειας του κόουτς Ντοκ Ρίβερς και είτε θα είναι αναπληρωματικός του Τζέι-Τζέι Ρέντικ είτε το «πείραμα» του τεχνικού των «Κλιπς» σε θέση «2», με τον Ρέντικ ή τον Τζαμάλ Κρόφορντ να παίρνουν «μετάθεση» για τη θέση του σμολ-φόργουορντ.

Ο τζένεραλ μάνατζερ των Χόρνετς, Ρικ Τσο, εξήγησε πως «ορισμένες φορές, μία κίνηση από την ελεύθερη αγορά δεν πετυχαίνει για κάποιο λόγο. Ο Λανς ποτέ δεν ταίριαξε στην ομάδα μας. Είναι ικανός να παίξει πολύ καλύτερα από ότι για εμάς την περσινή σεζόν, αλλά για κάποιο λόγο δεν ταίριαξε σε εμάς. Καμία φορά δεν μπορείς να το ξέρεις αυτό μέχρι κάποιος παίκτης να έρθει στην ομάδα σου»

Ο Στίβενσον μέτρησε φέτος 8,2π.-4,5ριμπ.-3,9ασ. σε 25,8′ και 61 ματς (τα 25 ως βασικός), έχοντας υπογράψει συμβόλαιο 27εκατ.δολ. για τρία χρόνια. Θυμίζοντας και πάλι… «κοινό θνητό», μετά την περσινή σεζόν των 13,8π.-7,2ριμπ.-4,6ασ. σε 35,2′ με τους Πέισερς. Πλέον θα αναζητήσει την τύχη του στους Κλίπερς, καθώς ο ιδιοκτήτης της Σάρλοτ, Μάικλ Τζόρνταν, ποτέ δεν τον συμπάθησε. Από την άλλη, οι Χόρνετς αποκτούν τον Σπένσερ Χόους ώστε να δώσει ανάσες στον Αλ Τζέφερσον, ο οποίος αποφάσισε να μην κάνει χρήση της οψιόν του και θα μείνει άλλη μία σεζόν στη Σάρλοτ.

Ο Χόους, πάντως, προέρχεται από την χειρότερη σεζόν της καριέρας του μετά τη ρούκι χρονιά του (μ.ο. 4,7π. στο Σακραμέντο), με μ.ο. 5,8π.-3,5ριμπ. σε 17,5′, αν και πέρσι στο Κλίβελαντ μέτρησε 13,5π-7,7ριμπ. σε 29,8′. Μάλιστα, στα πλέι-οφς έχασε και τον μικρό ρόλο του, με μ.ο. 2,9π. σε 8′. Ο Μπαρνς (10,1π. στην κανονική περίοδο και 7,6π. στην ποστ-σίζον) είναι παίκτης που δίνει λύσεις στις θέσεις «2» και «3», αλλά ο Τύπος της Σάρλοτ αναφέρει πως θα αποδεσμευτεί. Αφού μπορεί το συμβόλαιό του να προβλέπει μισθό 3,5εκατ. για το 2015-16, αλλά με όρο να λάβει 1εκατ. αν μείνει ελεύθερος ως την 1η Ιουλίου.

Στο μεταξύ, η κενή θέση του Ντένβερ, μετά την απόλυση του Μπράιαν Σο τον Μάρτιο, καλύφθηκε από τον άλλοτε χεντ κόουτς του Σακραμέντο, Μάικ Μαλόουν. Οι Νάγκετς συμφώνησαν μαζί του για συμβόλαιο 4 ετών, με την τελευταία χρονιά να είναι οψιόν της ομάδας και θα αντικαταστήσει τον υπηρεσιακό κόουτς, Μέλβιν Χαντ. Ο Μαλόουν απολύθηκε στην αρχή της σεζόν, έπειτα από ξεκίνημα 11-13 με τους Κινγκς, ενώ στη μία και κακή χρονιά στους «Βασιλιάδες», είχε συνολικό ρεκόρ 39-67. Ήταν φέτος υποψήφιος και για τον πάγκο του Ορλάντο (πριν την πρόσληψη Σκάιλς) και έχει εργαστεί στο παρλεθόν ως ασίσταντ σε Νικς (2001-05), Καβς (2005-10), Πέλικανς (2010-11) και Ουόριορς (2011-13).