Η κληρωτίδα… δούλεψε για λογαριασμό των Πέλικανς παρότι είχαν λιγότερες πιθανότητες να βρεθούν στο νούμερο ένα (6%) .Το καλοκαίρι θα ήταν «καυτό» όπως και να είχε για τους Πέλικανς καθώς η ομάδα της Νέας Ορλεάνης θα πρέπει να δώσει τον Άντονι Ντέιβις ώστε να μην το χάσει το χρόνου για το τίποτα. 

Έτσι, την περίοδο, που θα χάσουν τον καλύτερο τους παίκτη, πιθανότατα θα βρουν τον νέο «franchise player» ώστε να χτίσουν την «επόμενη μέρα» γύρω από αυτόν, μετά την επικείμενη φυγή του Ντέιβις. Μάλιστα, γίνονται το απόλυτο φαβορί ώστε να επιλέξουν τον Ζάιον Ουίλιαμσον καθώς θα είναι έκπληξη να μην ακουστεί πρώτο το όνομα του στο draft του Ιουλίου.

Πέρα από τους Πέλικανς, κερδισμένοι της βραδιάς ήταν και οι Λέικερς, οι οποίοι αναρριχήθηκαν στην 4η επιλογή και θα προσθέσουν έναν ακόμα ταλαντούχο παίκτη είτε μέσω ντραφτ είτε μέσω ανταλλαγής. Τέλος, οι χαμένοι της διαδικασίας ήταν το Φίνιξ και το Σικάγο καθώς οι πρώτοι είχαν ένα από τα δύο χειρότερα ρεκόρ με την Νεα Υόρκη, ενώ η Ατλάντα θα έχει δύο πικ στην πρώτη δεκάδα( νούμερο 8 και νούμερο 10 από το Ντάλας).

Να θυμίσουμε ότι φέτος υπήρξαν κάποιες αλλαγές όσον αφορά την κλήρωση καθώς οι ομάδες με τα τρία χειρότερα ρεκόρ είχαν ίσες πιθανότητες για το νούμερο ένα (14%) και έτσι με αυτό τον τρόπο δόθηκε η δυνατότητα σε ομάδες όπως οι Λέικερς και οι Πέλικανς να επιλέξουν ψηλά καθώς αυξήθηκαν οι πιθανότητες για το νούμερο 1 σε αυτές που βρίσκονται στις θέσεις 4-14. Τέλος, το ντραφτ θα λάβει  χώρα στις 20 Ιουνίου στο «Barcleys Center» της Νέας Υόρκης.

Η «λοταρία» του ντραφτ:

1. Πέλικανς

2. Γκρίζλις

3.Νικς

4.Λέικερς

5.Καβαλίερς

6.Σανς

7.Μπουλς

8.Χοκς

9.Ουίζαρντς

10.Χοκς( από Μάβερικς)

11.Τίμπεργουλφς

12.Χόρνετς

13.Χιτ

14. Σέλτικς(από Κινγκς μέσω 76ers)