Το τηλέφωνό του στο σπίτι του στην Αριζόνα, δεν σταματά να χτυπά και συνήθως στην άλλη άκρη της γραμμής είναι παράγοντες του ΝΒΑ που ζητούν συμβουλές. Πριν από μερικές ημέρες, όμως, ένας εξ αυτών ζήτησε κάτι παραπάνω από μία γνώμη. Ο ιδιοκτήτης των Σίξερς, Τζος Χάρις, κάλεσε τον Τζέρι Κολάντζελο και τον παρακάλεσε να του… φτιάξει την ομάδα! Ο 76χρονος Κολάντζελο τόνισε πως «δέχθηκα την πρόκληση» και είναι από την Δευτέρα (7/12) ο νέος πρόεδρος μπασκετικών επιχειρήσεων της ομάδας της Φιλαδέλφειας. Την επομένη, πάντως, πληροφορίες του ESPN ανέφεραν πως η πρόσληψη του άλλοτε προέδρου των Σανς και επί χρόνια παράγοντα και της USA Basketball έγινε υπό την… πίεση των υπόλοιπων ιδιοκτητών των ομάδων της Λίγκας και την «ενορχήστρωση» του κομισάριου, Άνταμ Σίλβερ.

Η είδηση προκάλεσε χαμόγελα στο συμβούλιο των ιδιοκτητών, αφού εδώ και καιρό οι παράγοντες των 29 ομάδων ανησυχούν για την κατάσταση στους ουραγούς Σίξερς! Ναι, καλά διαβάσατε… Ανησυχούν. Ο λόγος είναι συνέπεια της αγωνιστικής κατρακύλας της ομάδας του Μπρετ Μπράουν, η οποία φέτος μετρά ρεκόρ 1-21 και τις τελευταίες δύο σεζόν κατέγραψε 38-148, με έντονες φήμες για το περιβόητο tanking. Δηλαδή τις σκόπιμες ήττες ώστε να είναι τελευταίοι και να έχουν τις περισσότερες ελπίδες για το Νο1 του ντραφτ. Οι 29 ομόλογοι του Τζος Χάρις ανησύχησαν πέρσι, όταν οι Σίξερς δεν θέλησαν να μιλήσουν για πιθανές αλλαγές στην λοταρία του ντραφτ, καθώς θα τους χαλούσε το πλάνο «χτισίματος». Ενώ αυτό που κυρίως τους απασχολεί είναι το γεγονός ότι οι Σίξερς δεν είναι πλέον «εμπορικοί» και αποτελούν την ομάδα που «κόβει» τα λιγότερα εισιτήρια όταν αγωνίζεται εκτός έδρας

Ο Τζέρι Κολαντζελο, που παρακολούθησε από την πρώτη σειρά της εξέδρας την εντός έδρας συντριβή από τους Σπερς, τα ξημερώματα της Τρίτης (8/12), παραδέχθηκε πως «αυτό που έχω να πω είναι ότι χρειάζεται πολλή δουλειά». Ο τζένεραλ μάνατζερ, Σαμ Χίνκι γνωρίζει πως το νεανικό ρόστερ της ομάδας του απαιτεί και την εμπειρία του Κολάντζελο, ενώ το Yahoo!Sports αποκάλυψε πως η πρώτη δουλειά του θα είναι η επέκταση συμβολαίου του κόουτς Μπρετ Μπράουν. Ανεπίσημα, οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες χαιρετίζουν την πρόσληψη Κολάντζελο ως ένα θετικό νέο για το ΝΒΑ. Ο 76χρονος παράγοντας έχει ιστορία σε «χτίσιμο» ομάδων, ενώ μετά την άρνηση της πρότασής του για ένα νέο προπονητικό κέντρο για την Εθνική Η.Π.Α. στην Αριζονα, αναζητούσε μία νέα πρόκληση… Στην Φιλαδέλφεια δεν ποντάρουν μόνο στην τεχνογνωσία του, αλλά και στις γνωριμίες του, ώστε να πείσει σταρ να επιλέξουν τους Σίξερς στο μέλλον.