Ένας ακόμα παίκτης που ξεχώρισε την φετινή σεζόν στην Ευρωλίγκα θα εξαργυρώσει τις εμφανίσεις του με μία μεταγραφή στο NBA. Μετά τους Τόμας Σατοράνσκι, Σέρχι Ροντρίγκεθ και Μάλκομ Ντιλέινι ο Ντέιβις Μπέρτανς συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην καλύτερη Λίγκα του κόσμου.

Ο πρώην πλέον φόργουορντ της Λαμποράλ Κούτσα, συμφώνησε για δύο χρόνια με τους Σαν Αντόνιο Σπερς με τις συνολικές απολαβές του να φτάνουν περίπου τα 3 εκατομμύρια δολάρια. Την φετινή σεζόν ο Μπέρτανς ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες των Βάσκων για να φτάσουν μέχρι το final four του Βερολίνου και να παίξουν εκπληκτικό μπάσκετ όλη τη σεζόν και πλέον έχει την μεγάλη ευκαιρία να ξεχωρίσει και στο NBA.

Πάντως με αυτή την κίνηση οι Σπερς και ο Γκρεγκ Πόποβιτς συνεχίζουν την παράδοση που έχουν ν ασχολούνται και να συμφωνούν με παίκτες που δεν είναι Αμερικανοί και δεν αγωνίζονται στο NBA. Παραδείγματα οι Τόνι Πάρκερ, Μανού Τζινόμπιλι, Μπορίς Ντιαό, Πάτυ Μιλς, Τιάγο Σπλίτερ και με τελευταίο τον Μπόμπαν Μαριάνοβιτς την φετινή σεζόν. Πλέον ο Μπέρτανς θα ενισχύσει στις θέσεις των φόργουορντ και στο περιφεριακό σουτ τα «σπιρούνια» και θα πλαισιώσει στην θέση «3» τον Καουάι Λέοναρντ.

Διαβάστε την είδηση από το twitter: