Η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους τελικούς σε Ανατολή και Δύση στα playoffs του ΝΒΑ είναι από χθες οι Miami Heat, οι οποίοι λύγισαν τους Sixers εκτός έδρας.

Αντίθετα οι Mavericks συνέτριψαν τους Suns στο Τέξας, ισοφάρισαν σε 3-3 και έστειλαν τη σειρά σε game 7 στην έδρα των πρωτοπόρων της Δύσης στη regular season.

Philadelphia Sixers-Miami Heat 90-99

Οι πρωτοπόροι της Ανατολικής Περιφέρειας άλωσαν το «Wells Fargo Center» και με 4-2 στις νίκες προκρίθηκαν στους τελικούς, όπου αναμένουν αντίπαλο από το ζευγάρι Celtics-Bucks, με τα «ελάφια» να προηγούνται με 3-2.

Ο Butler ήταν ξανά απολαυστικός με 32 πόντους και 8 ριμπάουντ, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Strus, που τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Tucker είχε 12 και από 10 σημείωσαν οι Adebayo και Herro.

Για τους γηπεδούχους ο Embiid δέσποσε με 20 πόντους και 12 ριμπάουντ, αν και είχε 7/24 σουτ, ενώ ο Harden ήταν «άφαντος» και έμεινε σε ρηχά νερά με 11 πόντους και 9 ασίστ. Ο Maxey πρόσθεσε 20 και ο Harris είχε 14 με 8 ριμπάουντ.

 

Mavericks- Suns 113-86

Η ομάδα του Τέξας ήταν ασταμάτητη τα ξημερώματα και νίκησε εύκολα τους Suns, οπότε η πρόκριση για τους τελικούς της Δύσης θα κριθεί στην έδρα των «ήλιων» σε 7ο και τελευταίο παιχνίδι.

Κορυφαίος ήταν ο συνήθης ύποπτος Luka Doncic με 33 πόντους, 11 ριμπάουντ και 8 ασίστ, ενώ Bullock και Brunson έδωσαν χείρα βοηθείας με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα.

Στον αντίποδα «διπλός» ήταν ο Ayton με 21 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Booker μέτρησε 19, αλλά με 6/17 σουτ και πήρε παράλληλα 8 ριμπάουντ, ενώ ο Paul δεν βρέθηκε σε καλό βράδυ και τελείωσε το ματς με 13 πόντους και 4 ασίστ. Στους 9 σταμάτησε ο Crowder.

Έτσι ο Σλοβένος σταρ των Τεξανών έκανε τη διαφορά, οι Mavericks έμειναν ζωντανοί, αλλά το αβαντάζ παραμένει στους «ήλιους», λόγω έδρας, αν και όλα είναι πιθανά όταν μία σειρά φτάνει σε 7ο και τελευταίο παιχνίδι.

 

Tags:
NBA