Οι Μπακς του περσινού ρεκόρ 15-67 έχουν φέτος ήδη 20-19 και από την 5η θέση της Ανατολής δεν βλέπουν την ώρα για τα πλέι-οφς. Ωστόσο, για την ώρα, κοιτάζουν την ώρα από τον περίφημο… Big-Ben! Η αποστολή του Μιλγουόκι έφτασε στο Λονδίνο τη Δευτέρα (12/1), ώστε να εγκλιματιστεί για τον (επίσημο) αγώνα της Πέμπτης με τους Νικς στην O2 Arena της αγγλικής πρωτεύουσας. Αρκετοί συμπαίκτες του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μάλιστα, απόλαυσαν ήδη τα αξιοθέατα της πόλης, αφού οι Κένταλ Μάρσαλ, Τζον Χένσον, Μπράντον Νάιτ και Κρις Μίντλετον επισκέφθηκαν τα ανάκτορα του Μπάκινγχαμ.

Στο Λονδίνο αναμένεται και η αποστολή της Νέας Υόρκης, αλλά ουσιαστικά δίχως βλέψεις για το υπόλοιπο της σεζόν. Οι Νικς απογοητεύουν με το ρεκόρ 5-35, παραμένουν τελευταίοι στη Λίγκα και μετά την ανταλλαγή των Τζέι-Αρ Σμιθ και Ιμάν Σάμπερτ στους Καβς, εξετάζουν κι άλλες αποχωρήσεις. Μετά την αποδέσμευση του Σάμιουελ Ντάλεμπερτ, η ομάδα του «Μεγάλου Μήλου» έχει βγάλει στην αγορά τους Χοσέ Καλδερόν και Αντρέα Μπαρνιάνι. Για τον τελευταίο, αν δεν βρεθεί ομάδα ως την προθεσμία της 19ης Φεβρουαρίου, δεν αποκλείεται και η εξαγορά του συμβολαίου του και η αποδέσμευσή του. Στο μεταξύ, ο Καρμέλο Άντονι παραδέχθηκε πως η επέμβαση στο αριστερό γόνατο «θα είναι κάποια στιγμή η μοναδική επιλογή μου». Παρόλα αυτά, πιθανότατα θα αγωνιστεί κόντρα στους Μπακς στο Λονδίνο, ενώ επιθυμεί να παίξει και στο All Star Game της Νέας Υόρκης (σ.σ.: 15/2) και μετά να μπει στο χειρουργείο.

Την ίδια μέρα με το ταξίδι των Μπακς στην Αγγλία, οι Σπερς παρέμειναν μεν εντός συνόρων, όμως την Δευτέρα βρέθηκαν στον Λευκό Οίκο. Είναι παράδοση για τους πρωταθλητές να γίνονται δεκτοί από τον πρόεδρο και τα «Σπιρούνια» βρέθηκαν στην Ουάσινγκτον, ενόψει και του αγώνα τους με τους Ουίζαρντς την επομένη. Οι παίκτες του Σαν Αντόνιο πόζαραν για την πατροπαράδοτη φωτογραφία με τον «πλανητάρχη», του χάρισαν μία φανέλα με το Νο1 και τα αρχικά POTUS (President Of The United States), αλλά και μία μπάλα με τις υπογραφές τους. Ο κ. Ομπάμα τόνισε πως «οι Σπερς είναι εντός κι εκτός γηπέδου η μεταφορά για το τι πρέπει να αντιπροσωπεύει η Αμερική. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και έχουν εξαιρετική κοινωνική υπηρεσία, καθώς δωρίζουν υπολογιστές σε σχολεία, τιμούν τους βετεράνους πολέμου και ο κόουτς Πόποβιτς βοηθά ώστε να μαζεύονται εκατομμύρια δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δίνουν τον αγώνα τους για κατάκτηση του τίτλου και νίκη για δεύτερη διαδοχική σεζόν και αν θέλουν βοήθεια, ξέρουν πού θα με βρουν (σ.σ.: ο ίδιος εξελέγη δις πρόεδρος)!». Και συνεχάρη τη διοίκηση του Σαν Αντόνιο «για την πρόσληψη της Μπέκι Χάμον, πρώτης γυναίκας ασίσταντ στο ΝΒΑ, διότι έχοντας δύο κόρες, καταλαβαίνω πως το ταλέντο και οι ικανότητες αναγνωρίζονται, ανεξαρτήτως φύλου».