Η διοίκηση των Rockets αποφάσισε να δώσει το τιμόνι της ομάδας στον Stephen Silas, ο οποίος μπορεί να μην έχει κοουτσάρει ποτέ ομάδα του ΝΒΑ ως head coach, αλλά έχει κάνει μια πολύ σημαντική διαδρομή ως βοηθός.

Η ομάδα του ΝΒΑ έψαχνε εδώ και καιρό τον κόουτς που θα αντικαταστήσει στον πάγκο τον Mike D’Antoni και ο Silas δείχνει να πήρε οριστικά το χρίσμα της διοίκησης, σύμφωνα με τον έγκριτο Αμερικανο δημοσιογράφο, Adrian Wojnarowski.

Η πορεία του

Ο 47χρονος κόουτς γεννήθηκε στην Βοστόνη. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Brown University. Δεν έπαιξε ποτέ στο ΝΒΑ και γενικά δεν έπαιξε ποτέ επαγγελματικό μπάσκετ.

Στα χνάρια του διάσημου πατέρα του

Ο Stephen Silas αποφάσισε να ακολουθήσει τα χνάρια του διάσημου πατέρα του, Paul Silas. Στην προπονητική όμως. Ο 77χρονος πατέρας του έκανε σημαντική καριέρα στο ΝΒΑ ως παίκτης, καθώς έπαιξε στους St. Louis / Atlanta Hawks, Phoenix Suns, Boston Celtics, Denver Nuggets, Seattle SuperSonics.

Στη συνέχεια ο μπαμπάς Silas ασχολήθηκε με την προπονητική και πέρασε από πολλές ομάδες, ως βοηθός αρχικά και στη συνέχεια έγινε head coach σε Charlotte Hornets, Charlotte New Orleans Hornets, Cleveland Cavaliers, Charlotte Bobcats.

Ο νέος κόουτς των Rockets μπήκε στο ΝΒΑ ως σκάουτερ των Charlotte Hornets και στη συνέχεια έγινε βοηθός προπονητή στην ομάδα. Στη συνέχεια πέρασε από Cleveland Cavaliers (2003-05, βοηθός), Washington Wizards (2005-06, σκάουτερ), Golden State Warriors (2006-10, βοηθός) Charlotte Bobcats-Hornets (2006-10, βοηθός), Dallas Mavericks (2018-20, βοηθός).

Στην πορεία του έχει δουλέψει με πολλά μεγάλα αστέρια του ΝΒΑ, τα οποία πίνουν νερό στο όνομά του, όπως οι  Luka Doncic, Kemba Walker, Steph Curry.