Η παραμονή των Χριστουγέννων (24/12) στο Χιούστον μόνο… αργία δεν ήταν. Η διοίκηση των Ρόκετς φαίνεται πως εργάστηκε υπερωρία και προχώρησε σε δύο σημαντικές κινήσεις, καθώς συμφώνησε με τον free-agent Τζος Σμιθ και επέκτεινε και το συμβόλαιο του κόουτς Κέβιν ΜακΧέιλ για 3 χρόνια! Αρχικά, οι «Ρουκέτες» αποφάσισαν να «δέσουν» τον προπονητή τους με νέα συμφωνία και τον τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Ντάριλ Μόρεϊ, να σχολιάζει στο twitter ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι με την παραμονή του Κέβιν! Είναι ο τεχνικός με το καλύτερο ποσοστό νικών των Ρόκετς και ξέρει (σ.σ.: ως παίκτης των Σέλτικς) τον τρόπο να κερδίζει πρωταθλήματα». Ο ιδιοκτήτης του Χιούστον, Λέσλι Αλεξάντερ, πρόσθεσε πως «ο Κέβιν είναι αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας των Ρόκετς και διαθέτει την ηγετική ικανότητα, τη γνώση, το πάθος και όλα τα ομαδικά προσόντα που έχουμε ανάγκη καθώς συνεχίζουμε την προσπάθεια μας να φέρουμε άλλο ένα πρωτάθλημα στην πόλη μας». Ο 57χρονος ΜακΧέιλ έχει ρεκόρ 153-104 στον πάγκο της ομάδας του Τέξας, που είναι το υψηλότερο ποσοστό στην ιστορία της και υπέγραψε 3ετή επέκταση έναντι 12εκατ.δολ..
 
 
Λίγη ώρα αργότερα, οι Ρόκετς κινήθηκαν μεθοδικά και κυρίως… φιλικά και συμφώνησαν με τον Τζος Σμιθ, που αποδεσμεύθηκε προ 2 ημερών από τους Πίστονς. Το Yahoo! Sports αποκάλυψε τη συμφωνία, αναφέροντας πως ο J-Smoove» αποφάσισε να υπογράψει στο Χιούστον! Το δημοσίευμα κάνει λόγο για σημαντικό ρόλο της φιλίας του πρώην σταρ των Χοκς με τον Ντουάιτ Χάουαρντ, με τον οποίο είναι κολλητοί από μικροί. Ο Σμιθ αποχώρησε από το Ντιτρόιτ έχοντας υπόλοιπο συμβολαίου 2 ετών έναντι 26εκατ.δολ. και αναμένεται να υπογράψει στους Ρόκετς με την biannual εξαίρεση που έχουν, ύψους 2εκατ.. Ο Τύπος του Τέξας αναφέρει ότι ο Σμιθ θα είναι ο βασικός πάουερ-φόργουορντ της ομάδας του Κώστα Παπανικολάου.
 
 
 
Το ESPN είχε αποκαλύψει νωρίτερα πως ο Αμερικανός φόργουορντ θα προτιμήσει ομάδες που θα του δώσουν θέση βασικού και οι ατζέντηδες του, Μπράιαν Ντάικ και Ουάλας Πράδερ ενημέρωσαν τους Ρόκετς για την πρόθεσή του, όταν έγινε επισήμως free-agent και έμεινε εκτός της λίστας των waivers. Η επιλογή του Σμιθ ήταν και συνδυασμός στόχων, αφού επιθυμούσε και μία ομάδα που θα διεκδικεί τον τίτλο. Λίγη ώρα μετά τη συμφωνία, ο Σμιθ δήλωσε στο Fox26 του Χιούστον πως «είναι μία σπουδαία στιγμή για μένα. Είμαι ενθουσιασμένος που θα ενώσω τις δυνάμεις μου με έναν πολύ καλό μου φίλο όπως ο Ντουάιτ και πιστεύω πως σίγουρα μπορούμε να πετύχουμε κάτι σημαντικό. Θα παίξω δίπλα σε έναν μεγάλο σέντερ και στον καλύτερο σούτινγκ-γκαρντ του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή, όπως ο Τζέιμς Χάρντεν. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;». Καταλήγοντας πως «μπορώ να προσθέσω πολλά πράγματα στο παιχνίδι των Ρόκετς και στην σκληράδα τους. Να βάλω στοιχεία στη θέση “4” και σκοράροντας και πασάροντας. Νομίζω πως μπαίνει στο ρόστερ τους ένα ακόμη υψηλό μπασκετικό IQ, ώστε να τα καταφέρουμε στα πλέι-οφς».