Η επιθυμία του James Harden έγινε πραγματικότητα. Έστω και με μερικούς μήνες καθυστέρηση. Οι Rockets, κουρασμένοι από τα τερτίπια του κακομαθημένου σούπερ σταρ, συμφώνησαν με τους Nets σε μία ανταλλαγή που θα στείλει τον “μούσια” στο Brooklyn και στην οποία ενεπλάκησαν ακόμα οι Pacers και οι Cavaliers!

Τι θα πάρει λοιπόν η κάθε ομάδα;

* Οι Nets τον James Harden και ένα draft-pick 2ου γύρου για το 2024 από το Cleveland.

* Οι Rockets τον Victor Oladipo (από την Indiana), τον Dante Exum (από το Cleveland), τον Rodions Kurucs (από το Brooklyn), τρία μελλοντικά draft-picks 1ου γύρου από το Brooklyn (για το 2022, το 2024 και το 2026), ένα draft-pick 1ου γύρου του Milwaukee μέσω του Cleveland (του 2022) και τέσσερις ανταλλαγές draft-picks 1ου γύρου με τους Nets (τις πιο ευνοϊκές) για το 2021, το 2023, το 2025 και το 2027! Όλα τα picks είναι unprotected.

* Οι Pacers τον Caris LeVert και ένα μελλοντικό draft-pick 2ου γύρου.

* Οι Cavaliers τον Jarrett Allen και τον Taurean Prince.

Με άλλα λόγια, οι Nets κάνουν για δεύτερη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια… all in. Παίζουν τα ρέστα τους, δηλαδή, όπως και το 2013, όταν απέκτησαν το ίδιο καλοκαίρι τους Kevin Garnett και Paul Pierce, θυσιάζοντας το μέλλον (και το βάθος στον πάγκο) τους προκειμένου να κατακτήσουν “ΤΩΡΑ” ένα πρωτάθλημα.

Οι Rockets, από τη μεριά τους, κέρδισαν ένα τσούρμο draft-picks για να δημιουργήσουν από το “μηδέν” μία νέα ομάδα, συμπεριλαμβανομένου και ενός παίκτη που βρίσκεται στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του (Oladipo).

Από το πουθενά, κερδισμένοι από το… χαμό μάλλον θα πρέπει να θεωρούνται η Indiana και το Cleveland. Οι Pacers επειδή πρόσθεσαν τον ανερχόμενο LeVert και άφησαν τον Oladipo (που δεν “κόλλαγε” με τον Brogdon) και οι Cavaliers επειδή βρήκαν δύο παίκτες πεντάδας (Allen, Prince). Ο Allen ενδεχομένως να είναι και ο σέντερ του μέλλοντος για τους Cavs, καθώς ο Andre Drummond θα μείνει ελεύθερος το καλοκαίρι.