Οι φιλοφρονήσεις δεν σταματούν για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά τα πρόσφατα κολακευτικά σχόλια του Κόμπι Μπράιαντ, αλλά και την καλοκαιρινή αποθέωση τόσο από το SLAM όσο και από το ESPN και την ειδική μνεία στην ψηφοφορία των τζένεραλ μάνατζερ, ο «Giannis» τοποθετείται στην ελίτ του ΝΒΑ και από την έγκυρη ιστοσελίδα Bleacher-Report. Ο διεθνής φόργουορντ βρίσκεται στην 5η θέση των καλύτερη σμολ-φόργουορντ της Λίγκας, στο δημοσίευμα για τους 5 καλύτερους εν ενεργεία παίκτες σε κάθε θέση!

Ο «Αντέτο» είναι 5ος, πίσω από τους Κέβιν Ντουράντ (Θάντερ), ΛεΜπρον Τζέιμς (Καβς), Κουάι Λέοναρντ (Σπερς), Πολ Τζορτζ (Πέισερς), κάτι που σημαίνει πως βρέθηκε πάνω από τον Καρμέλο Άντονι!!! Στην αναφορά, το Bleacher-Report αναφέρει πως «αυτό ακριβώς θέλουμε να βλέπουμε από τον Αντετοκούνμπο! Ο κόουτς Τζέισον Κιντ τον χρησιμοποιεί πια σαν έναν πόιντ-φόργουορντ που οργανώνει την ομάδα του. Ο ”Giannis” ακόμη μαθαίνει και οι Μπακς μαθαίνουν μαζί του. Δεν ξέρουμε πόσα προτερήματα μπορεί να ”ξεκλειδώσει” ο Κιντ, όμως από όσα βλέπουμε, ο Αντετοκούνμπο είναι πλέον ένας από τους πιο επικίνδυνους παίκτες στη θέση ”3”».

Για την θέση του πόιντ-γκαρντ, η πρώτη 5αδα αποτελείται από τους Στεφ Κάρι (Ουόριορς), Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ), Κάιλ Λάουρι (Ράπτορς), Κρις Πολ (Κλίπερς), Ντέιμιαν Λίλαρντ (Μπλέιζερς). Στους σούτινγκ-γκαρντ επιλέχθηκαν κατά σειρά οι Τζέιμς Χάρντεν (Ρόκετς)), Κλέι Τόμπσον (Ουόριορς), ΝτεΜαρ ΝτεΡόζαν (Ράπτορς), Ντουέιν Ουέιντ (Χιτ), Τζέι-Τζέι Ρέντικ (Κλίπερς) και στους πάουερ-φόργουορντ οι Ντρέιμοντ Γκριν (Ουόριορς), ΛαΜάρκους Όλντριτζ (Σπερς), Πολ Μίλσαπ (Χοκς), Νέρλενς Νοέλ (Σίξερς) και Ντιρκ Νοβίτσκι (Μαβς). Τέλος, στους σέντερ οι κορυφαίοι είναι οι Άντονι Ντέιβις (Πέλικανς), ΝτεΜάρκους Κάζινς (Κινγκς), Καρλ-Άντονι Τάουνς (Τίμπεργουλβς), Αλ Χόρφορντ (Χοκς) και Αντρέ Ντράμοντ (Πίστονς).