Η πρεμιέρα των Φιλαδέλφεια 76ερς στην νέα σεζόν του ΝΒΑ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Εκτός από την ήττα με 97-103 από τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, η διοίκηση είχε να αντιμετωπίσει ένα ατυχές περιστατικό, με φίλαθλο της ομάδας να χειρονομεί εναντίον του Ράσελ Ουέστμπρουκ και την ασφάλεια του γηπέδου να αναγκάζεται να τον μεταφέρει από τη θέση, όπου βρισκόταν.

Ο ίδιος, στην απολογία του για το εν λόγω περιστατικό, εμφανίστηκε μετανοημένος από την πράξη του, εξηγώντας όμως τι τον οδήγησε σε αυτή. Ο Ρίτσαρντ Χάρκαγουεϊ, λοιπόν, ανέφερε πως ο «αστέρας» των «Κεραυνών» τον αποκάλεσε «χοντρό», επικαλούμενος το γεγονός, ότι είναι υπέρβαρος. Με αυτό τον τρόπο, έφτασε στο σημείο να κάνει… μία από τις πιο διάσημες χειρονομίες παγκοσμίως.

«Σαν περιστασιακός κωμικός, συνειδητοποίησα πως μερικές φορές τα λόγια μου και οι πράξεις μου είναι απρεπείς. Σε αυτό το περιστατικό, σηκώθηκα να αποδοκιμάσω κατόπιν πρόκλησης των Ράσελ Ουέστμπρουκ του οποίου τράβηξε το ενδιαφέρον το γεγονός ότι είμαι υπέρβαρος. Η πράξη μου ήταν ξεκάθαρα αδικαιολόγητη και ντρέπομαι για αυτή. Πραγματικά θέλω να απολογηθώ για τη συμπεριφορά στους φανς των Σίξερς, στον οργανισμό, τους ασθενείς μου (είναι ουρολόγος) τους φίλους μου και στον κύριο Ουέστμπρουκ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο φίλος των Σίξερς στην κατάθεσή του.