Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι φοβούνται συχνά να πάνε σε συγκεκρικένα γήπεδα για να κάνουν την δουλειά τους. Στις Η.Π.Α., όμως, όπου ο μπασκετικός κόσμος είναι διαφορετικός, ένας ρεπόρτερ μπορεί να «τρομάζει» ότι ενδεχομένως να γίνει πιο δημοφιλής… από τους μεγάλους σταρ του ΝΒΑ. Το μεγάλο θέμα τα ξημερώματα της Παρσκευής (6/3) στη Λίγκα δεν ήταν η σπουδαία νίκη των Μπουλς επί των Θάντερ ή το 5ο φετινό ματς του Ράσελ Ουέστμπρουκ με +40π. (οι υπόλοιποι παίκτες του πρωταθλήματος έχουν μαζί 6 αγώνες με +40π.). Αλλά η επιστροφή του Κρεγκ Σέιγκερ στο δίκτυο TNT και στο αγαπημένο του ρεπορτάζ αγωνιστικού χώρου. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος, που έγινε διάσημος όχι μόνο για την εξαιρετική δουλειά του, αλλά και για την συνήθως παράδοξη και σίγουρα όχι συνηθισμένη αμφίεσή του, γύρισε στην εργασία του έπειτα από 11 μήνες απουσίας, λόγω «μάχης» με τον καρκίνο. Και το βράδυ της Πέμπτης θα του μείνει αξέχαστο, αφού η διοίκηση του Σικάγο τον καλωσόρισε με ένα βίντεο πριν τον αγώνα και κατά την διάρκεια του πρώτου τάιμ-άουτ του αγώνα, η μασκότ των «Ταύρων», Benny the Bull, έτρεξε και τον αγκάλιασε και του έκανε δώρο ένα σακάκι με τα χρώματα της ομάδας!

Η υποδοχή του Σέιγκερ στο Σικάγο δεν ήταν, πάντως, το higlight, για τον ίδιο. Το ΤΝΤ (τού) παρουσίασε ένα βίντεο με δηλώσεις πρωταγωνιστών του ΝΒΑ, οι οποίοι τον καλωσόριζαν πίσω στη Λίγκα. Παίκτες όπως οι Ράσελ Ουέστμπρουκ, Ντουέιν Ουέιντ, που φυσικά αναφέρθηλαν στο στυλ ντυσίματος του Σέιγκερ, αλλά και προπονητές και παράγοντες αποθέωσαν τον ρεπόρτερ του δικτύου, με πιο χαρακτηριστικές τις ατάκες των Γκρεγκ Πόποβιτς και Μαρκ Κιούμπαν. Ο πρώτος, κόουτς των Σπερς, τόνισε πως «μας έλειψες κι εσύ και οι ερωτήσεις και τα πολύχρωμα κοστούμια σου! Οι δικές μας προκλήσείς είναι κάτι θολό μπροστά στην δική σου», ενώ ο δεύτερος, ιδιοκτήτης των Μαβς, μίλησε φορώντας ένα εκκεντρικό σακάκι, σαν αυτά του Σέιγκερ και είπε πως “μας έλειψες και το ΝΒΑ δεν ήταν το ίδιο δίχως εσένα”! Ο ίδιος ο Αμερικανός δημοσιογράφος, πάντως, δεν έχασε το χιούμορ του και επισήμανε ότι «όπως έχετε διαπιστώσει έχω χάσει περίπου 25 κιλά και αναγκάστηκα να αγοράσω νέα ρούχα, αφού τα παλιά δεν μου έκαναν…». Επίσης, αστειεύτηκε λέγοντας πως «νομίζω πως απόψε δεν γιούχαραν πολλοί για τα ρούχα μου».

Ο Κρεγκ Σέιγκερ πρόσθεσε πως «έχω μεγάλη αγάπη για την πόλη του Σικάγο και τους Μπουλς. Κανονικά, δεν πρέπει να λέμε αν υποστηρίζουμε κάποια ομάδα, όμως αφού το Σικάγο σημαίνει τόσα πολλά για μένα, πρέπει να δείξω κι εγώ την αγάπη μου σε εκείνο». Συνεχίζοντας, εξήγησε ότι «ήμουν τυχερός που είχα οικογένεια και γιατρούς που πίστεψαν σε μένα και με φρόντισαν πολύ καλά». Και προσθέτοντας ότι «είμαι ευγνώμων για όλα και για όλους. Σήμερα (σ.σ.: Πέμπτη) που ξύπνησα και σηκώθηκα από το κρεβάτι, αισθανόμουν πως θα πάω και πάλι πρώτη μέρα στο σχολείο! Ήμουν νευρικός. Έχω ξανακάνει αυτή τη δουλειά, όμως, τώρα τα πράγματα έμοιαζαν ελαφρώς διαφορετικά. Είναι ένα μακρύ διάστημα 11 μηνών, πιστέψτε με…». Μάλιστα, καταλήγοντας, αποκάλυψε ότι ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, «μου τηλεφώνησε την παραμονή και μου ευχήθηκε καλή επιστροφή, λέγοντας ”είναι μεγάλη χαρά που είσαι πάλι μαζί μας”!». Άλλωστε, Κρεγκ Σέιγκερ δεν σημαίνει απλώς εκκεντρικό ντύσιμο, αλλά και επαγγελματισμός. Και, πλέον, και έμπνευση για εργασία και ζωή.