Ο Giannis Antetokounmpo μαζί με τους Chris Paul και Kevin Love παραβρέθηκαν σε εκδήλωση-ομιλία του ιδρύματος του Barack Obama (Obama Foundation) στο πλαίσιο του All-Star Weekend που διοργανώνεται στο Chicago.

Ο “Greek Freak” έκανε αναφορά στα παιδικά του χρόνια στην δική του ομιλία ενώ ουσιαστικά έδωσε και το… μότο της εκδήλωσης τονίζοντας πως «αν το έκανα εγώ, μπορείτε να το κάνετε και εσείς».

«Ο λόγος που κάλεσα τους συγκεκριμένους τρεις είναι πως, εκτός από σπουδαίοι αθλητές, είναι και καλοί άνθρωποι σε διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους. Έχεις τον γέρο Κρις Πολ που πηγαίνει προς το τέλος, έχεις τον νεαρό Γιάννη Αντετοκούνμπο και έχεις και τον Κέβιν Λοβ που βρίσκεται κάπου στη μέση. Κάθε ένας από αυτούς έχει δείξει σπουδαίο χαρακτήρα, εντός κι εκτός παρκέ. Αυτό που κάνω μετά από τη θητεία μου ως πρόεδρος, είναι να αφοσιωθώ στο πως θα υποστηρίξουμε την εκπληκτική νέα γενιά των ηγετών που έρχονται», ανέφερε αρχικά ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Έλληνας σούπερ σταρ των Milwaukee Bucks αφηγήθηκε μία ιστορία που έγινε πριν από μερικές εβδομάδες σε ένα παιχνίδι του αδερφού του, Θανάση στην G-League. Ο Γιάννης είδε ένα παιδί να σκουπίζει το παρκέ και θυμήθηκε ότι αυτό έκανε και εκείνος παλιότερα. Πλησίασε το παιδί μετά την λήξη του παιχνιδιού, του είπε την ιστορία του και ο μικρός δεν τον πίστεψε.

Ο MVP του NBA στην συνέχεια μίλησε για το δικό του ταξίδι στον “μαγικό κόσμο” και τους ανθρώπους που ήταν δίπλα του, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Άλλα παιδιά δεν είχαν την τύχη που είχα εγώ ή την υποστήριξη που δέχθηκα από τη γειτονιά μου»

Ο Barack Obama στο φινάλε της συζήτησης ευχαρίστησε τους τρεις αθλητές και εξήγησε την σημασία της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο ενώ για τον Γιάννη είχε να πει ξεχωριστά ότι θα πρέπει να έχει περισσότερες κοινές εμφανίσεις καθώς έχει να δώσει πολλά.