Ο Σάσα Καούν μπορεί να ενημέρωνε στις αρχές του Ιούνη ότι σταματάει το μπάσκετ, αλλά από ότι φαίνεται εννοούσε μόνο την Ευρώπη καθώς η προοπτική του NBA μπορεί να του αλλάξει γνώμη.

Συγκεκριμένα, ο 30χρονος πρώην σέντερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε δηλώσεις του είχε επισημάνει: Έβαλα τέλος στην επαγγελματική μου καριέρα. Αυτή ήταν η τελευταία μου σεζόν»!

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την απόφασή μου, αλλά ο κυριότερος είναι η συναισθηματική κούραση. Δεν ευχαριστιέμαι το μπάσκετ, όπως πιο παλιά. Έτσι, έπρεπε να σταματήσω. Από το ξεκίνημα της σεζόν, ήξερα πως αυτή θα ήταν η τελευταία μου. Είναι η στιγμή που πρέπει να ξεκινήσεις κάτι καινούριο και είμαι έτοιμος γι’ αυτό. Δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω, αλλά νομίζω πως θα έχει σχέση με τον αθλητισμό», για να προσθέσει: 

«Ήταν ένας μακρύς δρόμος επτά ετών με την ΤΣΣΚΑ, όπου κέρδισα πολλά. Το μόνο που δεν κατάφερα ήταν μία Ευρωλίγκα. Έπαιξα σε έξι Final 4, έφτασα κοντά, αλλά έτσι είναι η μοίρα»

Ωστόσο ένα tweet ήρθε να αλλάξει τα δεδομένα, με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι ο Καούν ενδέχεται να γίνει μέλος των Καβς, οι οποίοι κοιτούν την περίπτωση του με ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα στο ντραφτ του 2008 ο Ρώσος είχε επιλεγεί στον δεύτερο γύρο, με τα δικαιώματα του να καταλήγουν στο Κλίβελαντ, οι οποίοι σκέφτονται το ενδεχόμενο να το εντάξουν στο ρόστερ τους, αν και υπάρχει πρόβλημα με το ποσό που θα πρέπει να του δώσουν, καθώς το μπάτζετ για τη νέα περίοδο έχει σχεδόν καλυφθεί.Έτσι, αν δεν μπορέσουν να καλύψουν το ποσό για την απόκτηση του μπορούν να ανταλλάξουν τα δικαιώματα του, με τους Νετς να έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους για την περίπτωση του.

Σημαντικό ρόλο για τον Καούν παίζουν και οι Μπλατ και Μοζκόφ με τους οποίους είχε συνυπάρξει και στην Εθνική Ρωσίας, και δεν αποκλείεται να τον δούμε συμπαίκτη του ΛεΜπρον Τζέιμς, καθώς μέχρι την Παρασκευή καλείται να αποφασίσει για το μέλλον του.