Όχι μόνο δεν βρέθηκε στη Μινεσότα, καθώς το όνομά του συμπεριλήφθηκε σε πολλά «σενάρια» για ανταλλαγή του για τον Κέβιν Λαβ (πριν ο τελευταίος καταλήξει στο Κλίβελαντ), αλλά ο Κλέι Τόμπσον θα μείνει στο Γκόλντεν Στέιτ για άλλα τέσσερα χρόνια. Οι Ουόριορς ήταν διστακτικοί για την παραχώρηση του βασικού σούτινγκ-γκαρντ τους και παρά τις φήμες για δυσαρέσκειά του, του πρόσφεραν αργά το βράδυ της Παρασκευής (31/10) μάξιμουμ επέκταση, έναντι 70εκατ.δολ.! Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Τόμπσον, Νο11 στο ντραφτ του 2011, που πέρσι είχε μ.ο. 18,4π. με 41,7% στα τρίποντα, συμφώνησε για νέα συνεργασία, αφού οι δύο πλευρές είχαν προθεσμία ως τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας να τα βρουν, ώστε ο Αμερικανός γκαρντ να μην γίνει restricted free-agent τον Ιούνιο του 2015.  Οι Ουόριορς, που το 2012 είχαν επεκτείνει το συμβόλαιο του μεγάλου σταρ τους, Στεφ Κάρι, έναντι 44εκατ., θα έχουν αντίστοιχες έγνοιες και τον επόμενο Οκτώβριο, με τους Ντρέιμοντ Γκριν, Χάρισον Μπαρνς και Φέστους Εζέλι
 
 
Σε έγνοιες από… τώρα, αντίθετα, μπαίνουν οι Σπερς. Καθώς η σχετική προθεσμία για επέκταση του Κουάι Λέοναρντ δεν φαίνεται να τους φτάνει. Ο Μπράιαν Έλφους, ατζέντης του MVP των περσινών Τελικών αποκάλυψε στο Yahoo!Sports ότι ο πελάτης του δεν συμφώνησε με την διοίκηση του Σαν Αντόνιο, κάτι που σημαίνει πως εκείνος θα είναι restricted free-agent το επόμενο καλοκαίρι. Οι πρωταθλητές δεν ήρθαν σε πρόωρη συμφωνία μαζί του, όμως τον Ιούλιο θα έχουν την ευχέρεια και το δικαίωμα να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους, ισοφαρίζοντας την καλύτερη προσφορά που θα λάβει από άλλη ομάδα.. «Αισθανόμαστε ότι ο Κουάι αξίζει μάξιμουμ συμβόλαιο και είμαστε απογοητευμένοι που δεν έλαβε ανάλογη πρόταση», σχολίασε ο μάνατζέρ του. Εξηγώντας πως «η αξία του δεν είναι διαπραγματεύσιμη. Έκανε ό,τι του ζήτησε  η ομάδα του στο παρκέ και έχει ήδη ξεπεράσει τις προσδοκίες. Ο ίδιος ο κόουτς Πόποβιτς τον θεωρεί το μέλλον της ομάδας, αλλά… Σεβόμαστε τους Σπερς, όμως αυτή τη στιγμή διαφωνούμε. Θα υπάρξουν πολλές ομάδες που θα ενδιαφερθούν για τις υπηρεσίες του Κουάι την επόμενη χρονιά. Θα έχουμε πολλές επιλογές και σκοπεύουμε τις εξερευνήσουμε όλες»
 
 
Σύμφωνα με τον Τύπο του Τέξας, οι Σπερς δεν θέλησαν να δεσμευτούν από τώρα μαζί του με πολυετές συμβόλαιο και μάξιμουμ επέκταση και θα ρισκάρουν να τον δελεάσουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Κυρίως διότι δεν αποκλείεται να αποσυρθούν από την ενεργό δράση οι Ντάνκαν και Τζινόμπιλι, κάτι που σημαίνει πως θα επιχειρήσουν να αποκτήσουν και κάποιον άλλον free-agent που ίσως να είναι και από τα λεγόμενα μεγάλα ονόματα. Ο Λέοναρντ, πάντως, αναμένεται να είναι προτεραιότητά τους. Σε αντίθεση με το Σαν Αντόνιο, η Σάρλοτ πρόσφερε 4ετή επέκταση έναντι 48εκατ. στον Κέμπα Ουόκερ, ενώ και ο Άντερσον Βαρεζάο επέκτεινε το συμβόλαιό του (έληγε τον Ιούνιο) με τους Καβς για άλλα τρία χρόνια, δίχως να γίνουν γνωστοί οι οικονομικοί όροι της νέας συνεργασίας. Τέλος, ο διπλασιασμός του μ.ο. πόντων του Άλεκ Μπερκς από το 2012-13 ως πέρσι, θα υπερ-τριπλασιάσει και τον μισθό του. Ο γκαρντ των Τζαζ, που από τους προπέρσινους 7π. ανέβηκε πέρσι στους 14, ήταν Νο12 στο ντραφτ του 2012 και θα συνεχίσει να παίζει στη Γιούτα, αφού έλαβε επίσης 4ετή επέκταση, έναντι 42εκατ.δολ.!